Nustokite pirkti pačias pigiausias automobilių padangas: pateikiamos priežastys, kodėl toks taupymas yra žalingas, tai gali nulemti net ir degalų sąnaudas

Lina Snarskienė

2024-09-19, 07:55

3 komentarai (-ų)

Kelio triukšmas, ilgesnis padangų tarnavimo laikas ir geresnis valdymas esant blogoms oro sąlygoms – į visus šiuos veiksnius reikia atsižvelgti, jei renkatės nebrangias automobilio padangas.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Nustokite pirkti pačias pigiausias automobilių padangas: pateikiamos priežastys, kodėl toks taupymas yra žalingas, tai gali nulemti net ir degalų sąnaudas

Padangos, kaip jungtis tarp jūsų ir kelio, atlieka labai svarbų, bet dažnai nepastebimą vaidmenį valdant automobilį ir užtikrinant saugumą. Apsvarstykite toliau nurodytas priežastis, kodėl turėtumėte skirti daugiau dėmesio, kai ateina laikas jas pakeisti.

Geresnės padangos užtikrina trumpesnį stabdymą ir geresnį sukibimą

Galbūt manome, kad našus vairavimas skirtas galingiems lenktyniniams automobiliams, tačiau kasdien važinėjant į darbą kyla daugybė iššūkių, kurie priklauso nuo padangų sukibimo, stabdymo galios ir stabilumo.

Nuo padangų protektoriaus ir sukibimo iš dalies priklauso jūsų gebėjimas sustoti staiga sulėtėjus greitkelio eismui arba išvengti neatsargaus vairuotojo. Gerai susidėvėjusios, beveik plikos padangos nesustabdys ir nesustiprins sukibimo taip gerai kaip naujesnės.

Jei nevairuojate sportinio automobilio, tikriausiai jums nereikia išlaidauti brangioms, aukštos kokybės padangoms. Tačiau geras šiuolaikinių visureigių padangų komplektas gali smarkiai pagerinti kasdienį automobilio valdymą ir net leisti vasaros dieną posūkių kelyje išnaudoti didesnį automobilio sukibimo potencialą. Geresnis sukibimas su kelio danga ir geresnė stabdymo galia taip pat pravers pasaulyje, kuriame daugelis kitų vairuotojų, atrodo, pamiršo kelių eismo taisykles.

Kokybiškos padangos gali užtikrinti saugesnį valdymą sudėtingomis oro sąlygomis

Užtenka vieno slydimo į griovį sniego purvyne arba siaubingų kelių sekundžių pleišto šlapiame greitkelyje, kad suprastumėte esminę padangų svarbą esant nepalankioms oro sąlygoms. Net jei gyvenate tokioje oro sąlygų neatitinkančioje vietovėje, žinote, kad dėl drėgno oro gali būti pavojinga išvažiuoti į greitkelį. Nekalbant apie vietoves, kur kartais iškritęs sniegas, paralyžiuoja eismą.

Jei yra sniego tikimybė arba planuojate keliauti kalnuotomis vietovėmis, verta pagalvoti apie galimybę padidinti padangos protektorių iki tikros žieminės padangos. Tokios padangos gaminamos iš minkštesnių mišinių, kurie užtikrina reikiamą sukibimą su ledu ir sniegu. Daugumoje šalių galite būti nubausti, jei pateksite į eismo įvykį su netinkamu padangų protektoriumi.

Geresnė guma taip pat gali reikšti ilgesnį padangų tarnavimo laiką

Nors šiuolaikinės visureigių padangos gaminamos pagal standartus, kurie reiškia, kad jos gali tarnauti nuo 80 tūkst. iki 110 tūkst. kilometrų, aukštesnės kokybės padangos tikrai užtikrins daugiau saugaus važiavimo metų nei pigiausias variantas, kurį galite rasti didelėje mažmeninės prekybos parduotuvėje.

Ilgaamžiškumas yra svarbus veiksnys perkant padangas ir nebūtinai reiškia, kad išleisite milžiniškus pinigus. Tiesiog reikia atlikti keletą tyrimų ir išsiaiškinti, kokio prekės ženklo ir tipo padangos padės jums ilgiau važiuoti keliu.

Patogesnis važiavimas ir mažesnės degalų sąnaudos

Aukštesnės kokybės padangos ne tik padeda saugiau važiuoti bet kokiu oru, bet ir yra pagamintos iš gumos mišinių, kurie gali sumažinti erzinantį kelio triukšmą ir kai kuriuos nusidėvėjusių padangų atsitrenkimus bei dunksėjimą. Be to, galėsite nuvažiuoti daugiau kilometrų, nes padangų sukibimas su kelio danga gali reikšti mažesnį variklio darbą užvedant ir važiuojant.

3 komentarų

Tautvydas

Kas straipsnio autorius? Padangos sukibimas gali reikšti mažesnį variklio darbą užvedant? Jūs rimtai?

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas