Europos Sąjunga gali skaudžiai nubausti „Meta“ vadovus: „Facebook“ ir „Instagram“ valdanti bendrovė gali sulaukti milžiniškos baudos

Lukas Snarskis

2024-07-28, 07:55 (atnaujinta 2024-07-28, 13:12)

0 komentarų

Europos Sąjunga pradėjo tyrimą dėl galimų jos Skaitmeninių rinkų įstatymo pažeidimų. ES reguliavimo institucija - Europos Komisija - ėmėsi tirti „Apple“, „Google“ valdančią bendrovę „Alphabet“ ir „Facebook“ bei „Instagram“ patronuojančiąją kompaniją „Meta“.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Europos Sąjunga gali skaudžiai nubausti „Meta“ vadovus: „Facebook“ ir „Instagram“ valdanti bendrovė gali sulaukti milžiniškos baudos

Tokius socialinius tinklus kaip „Facebook“ ir „Instagram“ valdanti JAV bendrovė „Meta“ gali sulaukti didžiulės baudos. Technologijų milžinė kaltinama tuo, kad savo skelbimų reklamos paslaugą „ Facebook Marketplace“ susiejo su savo pagrindine socialinio tinklo platforma, taip suteikdama „Marketplace“ nesąžiningą pranašumą.

Europos Komisija teigia, kad „Meta“ piktnaudžiavo dominuojančia padėtimi rinkoje, nustatydama nepalankias sąlygas konkuruojančioms internetinių klasifikuotų skelbimų paslaugoms, kurios reklamuojasi „Facebook“ arba „Instagram“ socialiniuose tinkluose. Tokia praktika, pasak ES, slopino konkurenciją.

Bendrovei „Meta“ gali būti skirta didžiulė bauda, siekianti iki 13,4 mlrd. dolerių, o tai sudaro 10 proc. jos 2023 metų pasaulinių pajamų. Bendrovė neigė kaltinimus, tvirtindama, kad jos veiksmai naudingi vartotojams ir skatina konkurenciją.

Tikimasi, kad Europos Komisija galutinį sprendimą priims per ateinančius mėnesius, o galimą baudą skirs iki ES antimonopolinės tarnybos vadovės Margrethe Vestager pasitraukimo, kuris įvyks lapkričio mėnesį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas