„MediaTek“ siekia neatsilikti nuo pagrindinių savo konkurentų: kuria lustą „Windows“ nešiojamiems kompiuteriams, tačiau oficialaus debiuto dar teks palaukti

Technews.lt

2024-06-28, 19:55

0 komentarų

„Microsoft“ deda dideles pastangas, kad „Windows-on-ARM“ taptų įprasta, nes neseniai „Microsoft“, „Samsung“, „Dell“, HP ir „Lenovo“ pristatė nešiojamuosius kompiuterius su „Snapdragon X“.

Užsiregistruokite „Temu“ ir gaukite 30% nuolaidą pirmam užsakymui ir specialius kuponus – spauskite čia.
„MediaTek“ siekia neatsilikti nuo pagrindinių savo konkurentų: kuria lustą „Windows“ nešiojamiems kompiuteriams, tačiau oficialaus debiuto dar teks palaukti

Tačiau bendrovė nori pasiūlyti gamintojams įvairesnių galimybių – „Reuters“ praneša, kad „Microsoft“ pasiūlė „MediaTek“ sukurti alternatyvų lustą „Windows-on-ARM“ platformai.

Šis lustas bus pagrįstas standartine ARM branduolių biblioteka, o tai pagreitins kūrimą („Snapdragon X“ naudoja „Qualcomm“ sukurtus CPU ir GPU).

Neaišku, ar „MediaTek“ projektu siekiama atitikti „Copilot+“ programos reikalavimus, pagal kuriuos reikalaujama bent 40 TOPS įrenginyje esančios dirbtinio intelekto skaičiavimo galios.

Iki kitų metų pabaigos „MediaTek“ lusto, skirto „Windows“, nepamatysime, ir ne vien dėl kūrimo laiko. Žinovai teigia, kad laikas priklauso nuo „Qualcomm“ su „Microsoft“ sudarytos išskirtinumo sutarties, kuri baigsis tik 2025 m.

Be to, praėjusiais metais „Reuters“ pranešė, kad AMD taip pat kuria „Windows“ skirtą ARM lustą. Tikėtina, kad jame bus naudojama „Radeon“ grafikos technologija, panaši į šiuo metu naudojamą „Exynos“ lustuose (nors bendradarbiavimas su „Samsung“ baigiasi).

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas