Savaitės apklausa: kurio gamintojo išmaniuoju telefonu naudojatės ir kokį modelį šiuo metu turite?

Lukas Snarskis

2024-01-29, 11:45

8 komentarai (-ų)

Išmaniųjų telefonų gamintojai kasmet pristato gausybę įvairiausių naujienų, tačiau tai niekaip nepadeda įtikinti vartotojų atsinaujinti. Tačiau situacija rinkoje po truputį gerėja, o dabar turime ir naują lyderį.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Savaitės apklausa: kurio gamintojo išmaniuoju telefonu naudojatės ir kokį modelį šiuo metu turite?

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ išmaniųjų telefonų rinkoje pirmauja jau ne vienerius metus, tačiau ketvirtasis metų ketvirtis šiai bendrovei niekuomet nebuvo itin sėkmingas. Ne išimtis ir visų 2023 metų rezultatai. JAV technologijų bendrovė „Apple“ pakilo į pirmąją poziciją.

Tačiau žvelgiant į atskiras rinkas – lyderiai skirtingi, o mes net neabejojame, kad situacija gali būti kitokia ir Lietuvoje. Šią savaitę turime jums klausimą – kurio išmaniojo telefono gamintojo įrenginiu naudojatės jūs? Kviečiame dalyvauti žemiau pateikto apklausoje, o kokį modelį naudojate – nurodykite komentaruose.

Apklausa / Kurio gamintojo išmaniuoju telefonu naudojatės?

Lietuvoje galima įsigyti įvairių gamintojų išmaniųjų telefonų – daugelyje parduotuvių rasime ne tik „Apple“ ar „Samsung“ modelius, tačiau ir „Xiaomi“ bei dukterinių bendrovių produktus. Žinoma, tai tikrai nėra viskas. Mūsų šalies parduotuvėse parduodami ir „Nokia“, „Sony“ ar „OnePlus“ išmanieji, o kai kurie iš mūsų renkasi ir mažiau žinomų gamintojų produktus.

Žvelgiant į pasaulinius telefonų pardavimus, „Apple“ per paskutinį metų ketvirtį pardavė 80,5 mln. išmaniųjų telefonų ir užėmė 24,7 proc. rinkos. Negana to, bendrovės metiniai pardavimai perkopė 234,6 mln. ribą, kas leido pelnyti 20,1 proc. rinkos ir aplenkti „Samsung“.

Į antrąją vietą nukritusi „Samsung“ per ketvirtąjį 2023 metų ketvirtį pardavė 53 mln. išmaniųjų telefonų, kas yra maždaug 16,3 proc. visų rinkos pardavimų. Žvelgiant į metinius rezultatus, Pietų Korėjos milžinės pardavimai siekė 226,6 mln. vienetų ir tai yra 19,4 proc. visos rinkos. Praėjusių metų rezultatai yra net 13,6 proc. prastesni nei 2022 metais. Negana to, „Samsung“ užfiksavo didžiausią metinį kritimą, lyginant su kitais gamintojais.

Trečioje pozicijoje pagal pardavimus rikiuojasi „Xiaomi“. Paskutinio praėjusių metų ketvirčio metu bendrovė pardavė 40,7 mln. įrenginių, kas sudaro 12,5 proc. rinkos. Kinijos technologijų kompanijos metiniai pardavimai siekia beveik 146 mln. ir tai taip pat yra 12,5 proc. išmaniųjų telefonų rinkos.

8 komentarų

stasys

Mano visi tel. buvo motorola,venintelis sonyericson,ir tai tik del to kad norejau pasinaudoti akcija pokalbiams.

jurkus

Suteptus parsidavelius ruskiams samsung, huawei siomi ,+ , kitaicus įtraukia i sarasus.
Net neminečiau ju. Bjauru. Sankcijuonuoti juos kol is ruskyno neišeis. Paziurekit ka ruskiai kalba, kad samsung sugrizta. Gal sapnuoja, bet importas veikia.

Bimbo

Lietuviai google pxl nežino. 80-90%. Pats isitikinau.
Aš su savo px8 pro fotkinu, o kažkas man kiša one + nord ir sako imk jis idealiai fotkina :). Tokio kaip google niekas nera girdejes.

Lukas Snarskis

Problema su Google telefonais ta, kad jų oficialiai nepardavinėja ir tenka pirkti nebent iš perpardavinėtojų. Todėl daugelis ir nežino arba vengia pirkti... O gaila.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas