Elonas Muskas sako, kad šis produktas pakeis pasaulį: naujasis įrenginys leis turėti palydovinį internetą net ir kuprinėje, paaiškėjo ir tokio šedevro kaina

TopCom.lt

2024-07-13, 14:55

0 komentarų

„SpaceX“ paskelbė, kad Jungtinėse Valstijose pradės platinti kompaktiškos „Starlink Mini“ palydovinės anteną, kuri turi įmontuotą „Wi-Fi“ maršrutizatorių ir leidžia bet kur prisijungti prie interneto per palydovą. Pasak Elono Musko, naujasis produktas „pakeis pasaulį“. Starlink Mini skirtas keliautojams ir skaitmeniniams klajokliams.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Elonas Muskas sako, kad šis produktas pakeis pasaulį: naujasis įrenginys leis turėti palydovinį internetą net ir kuprinėje, paaiškėjo ir tokio šedevro kaina

„Starlink Mini“ yra kompaktiškas nešiojamojo kompiuterio dydžio įrenginys, kuriame palydovinė antena ir „Wi-Fi“ maršrutizatorius sujungti viename vandeniui atspariame korpuse. Palyginti su ankstesnėmis versijomis, naujasis modelis yra daug kompaktiškesnis ir tuo pat metu daug efektyvesnis.

Vienas iš pagrindinių Starlink Mini privalumų yra galimybė gauti maitinimą iš bet kurio USB-PD šaltinio, kurio galia siekia 100 W (20V/5A). Tai leidžia įrenginiu naudotis prijungus prie nedidelės nešiojamos baterijos, kurios užteks valandai ar kelioms, o nuo saulės generatoriaus naujas gaminys gali veikti neribotą laiką.

„Starlink Mini“ iš pradžių buvo prieinamas tik kaip priedas esamiems „Starlink“ abonentams JAV. Tačiau dabar, praėjus vos kelioms savaitėms po pristatymo, rinkinys tapo prieinamas be privalomo fiksuotojo ryšio tarifo įvairiems kelionių entuziastams, norintiems likti internete, nepaisant jų buvimo vietos.

„Starlink Mini“ aparatinė įranga kainuoja 599 USD. Prietaisą galima įsigyti su dviem tarifais – regioniniu ir mini tarptinkliniu. Regioninis planas kainuoja 150 USD per mėnesį už neribotus duomenis, kai naudojamas visoje Šiaurės Amerikoje. Už mobilų naudojimąsi taikomi papildomi mokesčiai. Mini Roam planas kainuoja tik 50 USD per mėnesį, tačiau yra ribojamas iki 50 gigabaitų mobiliųjų duomenų, o už papildomus duomenis taikomas 1 USD už gigabaitą tarifas. Abu planai apima galimybę pristabdyti paslaugą tarp kelionių.

Ekspertai prognozuoja, kad „Starlink Mini“ gali tapti „skaitmeninių klajonių“ ir nuotolinio darbo plėtros katalizatoriumi. Tikimasi, kad tai skatins tokių paslaugų paklausą ir padidins konkurenciją tarp palydovinio interneto tiekėjų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas