„Huawei“ turi dar daugiau problemų: Kinijos technologijų milžinė bando išspręsti teisinius nesutarimus su Taivano lustų kompanija

Lukas Snarskis

2024-07-28, 09:00

0 komentarų

Taivano lustų gamintoja „MediaTek“ ir jos valdomos įmonės „HFI Innovation“ bei „MTK Wireless“ pateikė ieškinį prieš „Huawei Technologies Co. Ltd.“ Anglijos ir Velso Aukščiausiajam teisingumo teismui.

Prasideda MEGA ALIEXPRESS išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
„Huawei“ turi dar daugiau problemų: Kinijos technologijų milžinė bando išspręsti teisinius nesutarimus su Taivano lustų kompanija

Ieškinys pateiktas praėjus kelioms dienoms po to, kai „MediaTek“ Taivano vertybinių popierių biržoje atskleidė, kad „Huawei“ Kinijoje pateikė ieškinį dėl patentų pažeidimo.

Konkrečių technologijų, dėl kurių pateikti abu ieškiniai, detalės neatskleidžiamos. Tačiau su šiuo klausimu susipažinę šaltiniai „Intellectual Asset Management“ (IAM ) patvirtino, kad abi bylos susijusios su patentais, skirtiems korinio ryšio technologijomis.

Pranešama, kad ginčas kilo dėl nepavykusio komponentų lygmens licencijavimo susitarimo, kurios, kaip skelbia Kinijos žiniasklaida, žlugo po trejus metus trukusių derybų. „Huawei“ siekia taikyti licencijavimo metodą, kuris nukrypsta nuo standartinio korinio ryšio esminių patentų (SEP) licencijavimo metodo.

Tradiciškai SEP licencijos išduodamos galutiniams produktams, pavyzdžiui, išmaniesiems telefonams. Tačiau, atrodo, kad „Huawei“ taiko komponentų lygmens licencijavimo strategiją, tiesiogiai orientuotą į mikroschemų rinkinius.

Bendrovės tokio pokyčio priežastys lieka neaiškios. Tačiau vienas anoniminis teisininkas sakė IAM, kad „atsižvelgiant į tai, jog abi šalys yra 5G lustų gamintojai, už šio karo meno gali slypėti strateginė verslo priežastis“.

Tuo tarpu Kinijos žiniasklaida teigia, kad „Huawei“ perėjimas prie komponentų lygmens licencijavimo gali būti strategija, kuria siekiama perkelti spaudimą dėl autorinių atlyginimų nuo didžiųjų telefonų gamintojų, tokių kaip ji pati ir „Samsung“, ant tokių lustų gamintojų kaip „MediaTek“ ir „Qualcomm“. Tai potencialiai leistų „Huawei“ pasiūlyti konkurencingesnes prietaisų kainas.

Anoniminis patentų ekspertas pakomentavo, kad ginčas taip pat gali būti „signalas ‚Qualcomm‘, kad ji yra pasirengusi iš jos rinkti autorinius atlyginimus, net jei tai gali būti padaryta ne iš karto“. Šiuo metu JAV sankcijos riboja „Qualcomm“ galimybę parduoti pažangius lustus „Huawei“, tačiau padėtis gali pasikeisti.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas