„MediaTek“ pristatė naująjį „Dimensity 9300+“ mikroschemų rinkinį: pasiūlys aukštesnį taktinį dažnį ir gerokai patobulintas dirbtinio intelekto galimybes

Lukas Snarskis

2024-05-08, 09:00

0 komentarų

Vienas pagrindinių išmaniųjų telefonų komponentų – juose naudojamas procesorius. Daugelis mūsų puikiai žino tokius gamintojus kaip „MediaTek“ ir „Qualcomm“, lustus savo įrenginiams kuria ir „Apple“ ar „Samsung“, o taip pat ir „Google“.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„MediaTek“ pristatė naująjį „Dimensity 9300+“ mikroschemų rinkinį: pasiūlys aukštesnį taktinį dažnį ir gerokai patobulintas dirbtinio intelekto galimybes

Taivano bendrovė „MediaTek“ neseniai pristatė naują mikroschemų rinkinį, kuris skirtas aukštos klasės išmaniesiems telefonams. Kompanijos atstovai oficialiai paskelbė informaciją apie naująjį „Dimensity 9300+“ variantą, kuris yra atnaujinta anksčiau išleisto „Dimensity 9300“ atnaujinimas.

Naujasis „MediaTek“ lustas turi didesnį taktinį dažnį ir patobulintą APU, lyginant su jo pirmtaku. Čia rasime pagrindinį „Cortex-X4“ branduolį, kurio taktinis dažnis sieks 3,4 GHz. „Dimensity 9300“ mikroschemų rinkinys turėjo analogišką didįjį branduolį, tačiau jo taktinis dažnis siekė 3,25 GHz.

Naujasis lustas, kaip ir jo pirmtakas, pagamintas naudojant TSMC trečiosios kartos 4 nm+ architektūrą ir turi tą patį „Arm Immortalis-G720“ GPU su „Ray Tracing“ galimybe. Atnaujintame „APU 790“ žadamas 10 proc. didesnis dirbtinio intelekto užduočių našumas, jame įdiegta nauja „MediaTek“ technologija „NeuroPilot Speculative Decode Acceleration“.

Atnaujintas dirbtinio intelekto variklis taip pat palaiko daugybę LLM, įskaitant „01.AI Yi-Nano“, „Alibaba Cloud Qwen“, „Baichuan AI“, „ERNIE-3.5-SE“, „Google Gemini Nano“, „Meta Llama 2“ ir „Llama 3“. Naujasis „MediaTek Dimensity 9300+“ taip pat palaiko „LoRA Fusion“ ir „NeuroPilot LoRA Fusion 2.0“ įrenginyje.

Taivano kompanija naująjį savo lustą aprūpino ir „Adaptive Gaming Technology“, kuri užtikrins didesnį energijos vartojimo efektyvumą žaidimų metų, o taip pat panaudojo „Network Observation System“ sprendimą, kuris optimizuoja „Wi-Fi“ ir mobilųjį ryšį ir leidžia sutaupyti iki 10 proc. baterijos energijos.

Pirmuosius išmaniuosius telefonus su naujuoju „MediaTek“ mikroschemų rinkiniu turėtumėme išvysti dar šį mėnesį, o tarp pirmųjų turėtų būti „Vivo X100s“ bei „iQOO Neo 9S Pro“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas