„MediaTek“ ruošia telefonams skirtą lustą, kuris aplenks net ir „Qualcomm“, aiškėja pagrindinės naujojo „Dimensity 9400“ savybės

Lukas Snarskis

2024-06-03, 07:55

1 komentaras

Kiekvienų metų pabaigoje pristatomi naujausi aukščiausios klasės išmanieji telefonai, kurie debiutuoja su galingiausiais „Qualcomm“ ir „MediaTek“ mikroschemų rinkiniais. Jau spalį tikimės išvysti ne tik „Snapdragon 8 Gen 4“ lustą, tačiau ir karščiausią „MediaTek“ naujieną.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„MediaTek“ ruošia telefonams skirtą lustą, kuris aplenks net ir „Qualcomm“, aiškėja pagrindinės naujojo „Dimensity 9400“ savybės

Internete jau kuris laikas kalbama apie aukščiausios klasės „Dimensity 9400“ mikroschemų rinkinį, kurio debiuto laukiama spalio mėnesį. Šis lustas veikiausiai turės MT6991 modelio numerį ir bus pagamintas naudojant TSMC sukurtą antros kartos 3 nm architektūrą.

Remiantis naujausia informacija, „MediaTek Dimensity 9400“ turėtų pasiūlyti iki 34 proc. mažesnes energijos sąnaudas. Teigiama, kad šis mikroschemų rinkinys išsaugos savo pirmtako naudotą visų didžiųjų branduolių struktūrą, o čia bus panaudotas ir „Cortex-X5“ našumo branduolys, veikiantis 3,4 GHz taktiniu dažniu.

Prie pagrindinio „Dimensity 9400“ lusto branduolio prisijungs ir trys „Cortex-X4“ branduoliai, o taip pat ir keturi „Cortex-A720“ blokai. Ir nors daugiau šio lusto techninių savybių nėra žinoma, tačiau jis savo galimybėmis gali pralenkti net ir „Snapdragon 8 Gen 4“.

Tokią informaciją neseniai patvirtino ir „Geekbench“ testų rezultatai, kurie atskleidė, jog „MediaTek Dimensity 9400“ savo procesoriaus ir vaizdo plokštės veikimo galimybėmis aplenkė dar nepristatytą „Qualcomm“ mikroschemų rinkinį.

1 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas