„MediaTek“ ruošiasi naujo mikroschemų rinkinio pristatymui: paaiškėjo, kada debiutuos lustas, fiksuojantis „AnTuTu“ testų rekordus

Lukas Snarskis

2023-10-26, 07:46 (atnaujinta 2023-10-26, 22:37)

0 komentarų

Išmaniųjų telefonų testavimo programėlė „AnTuTu“ yra itin populiari tarp tų, kurie nori sužinoti savo naujojo įrenginio galimybes bei palyginti jas su kitais. Čia dažnai aptinkami ir dar nepristatyti įrenginiai arba juose naudojami komponentai.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„MediaTek“ ruošiasi naujo mikroschemų rinkinio pristatymui: paaiškėjo, kada debiutuos lustas, fiksuojantis „AnTuTu“ testų rekordus

„MediaTek“ jau kuris laikas ruošiasi naujo mikroschemų rinkinio pristatymui, kuris neseniai buvo aptiktas ir „AnTuTu“ platformoje. Čia jis užfiksavo dar neregėtus rezultatus, o dabar aišku ir kada įvyks oficialus jo debiutas.

Bendrovės atstovai paskelbė, jog „MediaTek Dimensity 9300“ procesoriaus debiutas įvyks jau lapkričio 6 dieną. Speciali spaudos konferencija bus surengta Kinijoje, o visą naujausią informaciją, kaip ir įprasta, rasite ir mūsų portale.

Šis lustas turėtų pasižymėti unikaliu aštuonių branduolių procesoriumi, o dabar šis rinkinys buvo aptiktas ir „AnTuTu“ duomenų bazėje. Čia užfiksuoti įspūdingi rezultatai. Skelbiama, jog dar nepristatytas „MediaTek“ lustas surinko daugiau nei 2 mln. taškų, o tai yra naujas rekordas, o fantastiškus rezultatus fiksavo kiekvienas šio mikroschemų rinkinio komponentas.

„MediaTek Dimensity 9300“ procesorius turės keturis „Cortex-X4“ blokus bei keturis „Cortex-A720“. Įdomu tai, jog čia nerasime mažųjų „Cortext-A520“ vienetų. Nors tikslu įrenginys nežinomas, tačiau akivaizdu, jog išmanusis telefonas, kuris veikė su šiuo lustu, turėjo 16 GB operatyviosios (RAM) bei 512 GB vidinės atminties. „AnTuTu“ testų metu įrenginyje buvo įdiegta „Android 14“ operacinės sistemos versija.

Kaip jau minėjome, užfiksuoti rezultatai yra rekordiniai. Iki šiol joks įrenginys nebuvo peržengęs 2 mln. taškų ribos „AnTuTu“ platformoje. Įdomu ir tai, jog kiekvienas „Dimensity 9300“ komponentas aplenkė „Qualcomm“ flagmaną „Snapdragon 8 Gen 2“. Procesoriaus veikimas yra 65 proc. geresnis, vaizdo plokštės – 55 proc., o atmintinių sparta 33 proc. didesnė.

Visi šie skaičiai - tai neapdorotas aparatinės įrangos našumas. Tikėtina, kad tikroji patirtis vargu ar taip smarkiai skirsis, nebent išmanusis telefonas, kuris veiks su šiuo lustu turės išskirtinius aušinimo sprendimus. Žinoma, reikėtų nepamiršti, jog „Mediatek“ dar turi paskelbti, kada debiutuos „Dimensity 9300“ ir kuriuose telefonuose jis bus įdiegtas pirmiausia.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas