Oficialiai pristatyti naujieji „Poco X6“ serijos išmanieji telefonai: pasiūlys atnaujintus procesorius, greitą įkrovimą ir stilingą dizainą už patrauklią kainą

Lukas Snarskis

2024-01-12, 11:46

0 komentarų

Kinijos milžinės „Xiaomi“ dukterinė bendrovė „Poco“ yra puikiai žinoma ir daugelio lietuvių pamėgta dėl puikiomis savybėmis pasižyminčių išmaniųjų telefonų. Gamintojas kasmet pristato gausybę naujų modelių, o jau kuris laikas laukiama ir dar vienos naujienos.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Oficialiai pristatyti naujieji „Poco X6“ serijos išmanieji telefonai: pasiūlys atnaujintus procesorius, greitą įkrovimą ir stilingą dizainą už patrauklią kainą

Internete jau kuris laikas kalbama apie „Poco X6“ serijos išmaniuosius telefonus, kurie turėtų debiutuoti Europos rinkoje. Po daugybės šnekų – pagaliau įvyko ir oficialus pristatymas, o gamintojas pademonstravo tris modelius, kurie netrukus bus prieinami ir Lietuvoje.

Kinijos kompanijos atstovai oficialiai pristatė du modelius – tai „Poco X6 5G“ ir „Poco X6 Pro“. Kartu su šiais įrenginiais debiutavo ir „Poco M6 Pro 4G“ įrenginys. Apie šį modelį, kuris pristatytas išskirtinai tarptautinėje rinkoje, galite skaityti paspaudę čia, o šiame tekste kviečiame pažvelgti į kitus du modelius. Tiesa, kol kas šios naujienos bus prieinamos tik Indijoje, tačiau netrukus pasieks ir Europą.

Kaip ir tikėtasi, naujasis „Poco X6 5G“ yra kone identiškas „Redmi Note 13 Pro“ išmaniajam telefonui, o vienintelis skirtumas – čia bus naudojama 64 MP pagrindinė kamera, kuomet „Redmi“ variantas turi 200 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą objektyvą.

Tai reiškia, jog naujasis „Poco X6 5G“ yra aprūpintas 6,67 colių įstrižainės ekranu su Full HD+ raiška bei 120 Hz atsinaujinimo dažniu. Čia naudojama AMOLED panelė turės ir integruotą pirštų antspaudų jutiklį. Išmanusis veiks su „Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2“ procesoriumi.

Išmaniojo telefono veikimą palaikys 5 100 mAh talpos baterija su 67W greituoju įkrovimu, o nugarėlėje rasime tris kameras. Kaip jau minėjome, pagrindinė „Poco X6 5G“ kamera aprūpinta 64 MP raiškos vaizdo jutikliu. Greta rasime 8 MP plataus kampo kamerą, o taip pat ir 2 MP makro sensorių. Priekinėje „Poco X6 5G“ dalyje – 16 MP asmenukių kamera.

Kalbant apie „Poco X6 Pro“ išmanųjį telefoną, šis modelis taip pat aprūpintas 6,67 colių įstrižainės ekranu su Full HD+ raiška. Čia naudojama 12 bitų panelę su „Dolby Vision“ ir HDR10+ palaikymu. Šio įrenginio ekranas taip pat pasiūlys 120 Hz atsinaujinimo dažnį, o maksimalus ryškumas sieks iki 1 800 nitų.

Naujasis „Poco X6 Pro“ veiks su „MediaTek Dimensity 8300 Ultra“ procesoriumi bei naudos LPDDR5X operatyviosios (RAM) bei UTF 4.0 vidinės talpos atmintines. Pirkėjams bus siūloma 8 GB arba 12 GB operatyviosios bei dvi vidinės talpos opcijos – tai 256 GB arba 512 GB. Šio įrenginio veikimą palaikys 5 500 mAh talpos baterija su 67W greituoju įkrovimu.

Išmaniojo telefono nugarėlėje rasime 64 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpintą pagrindinę kamerą, kuri turės ir optinį vaizdo stabilizavimą. „Poco X6 Pro“ taip pat turės 8 MP plataus kampo bei 2 MP makro kameras. Priekinėje įrenginio dalyje – 16 MP raiškos vaizdo jutikliu aprūpinta asmenukių kamera.

Įdomu tai, jog „Poco X6 Pro“ išmanusis telefonas veiks su „HyperOS“ vartotojo sąsaja, kuri sukurta pagal „Android 14“ operacinę sistemą, o „X6 5G“ variantas pirkėjus pasieks su „MIUI 14“, tačiau turėtų sulaukti naujosios „Xiaomi“ platformos versijos kiek vėliau.

Pranešama, jog „Poco X6 5G“ išmanusis telefonas kainuos nuo 228 eurų, o „Pro“ variantą bus galima įsigyti nuo 273 eurų. Tiesa, šios kainos yra skirtos Indijos rinkoje, todėl Europoje šie įrenginiai gali kainuoti kiek daugiau.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas