„Samsung“ sulaukė viliojančio „MediaTek“ pasiūlymo: siūlo išskirtines nuolaidas procesoriams, tačiau tam yra viena sąlyga

Arnas Balčiūnas

2024-02-07, 10:31

0 komentarų

Technologijų bendrovė „Samsung“ vos prieš savaitę pristatė ilgai lauktą „Galaxy S24“ flagmanų seriją, kurios „arkliuku“ kiek netikėtai tapo dirbtinis intelektas (DI). Naujieji įrenginiai jau prieinami ir Lietuvoje, o kai kuriose rinkose gamintojas fiksuoja rekordinius rezultatus.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Samsung“ sulaukė viliojančio „MediaTek“ pasiūlymo: siūlo išskirtines nuolaidas procesoriams, tačiau tam yra viena sąlyga

Pietų Korėjos milžinė savo išmaniuose naudoja įvairius procesorius – kai kurie modeliai veikia su „Qualcomm“, „MediaTek“, o kai kuriuose naudojami ir „Samsung“ sukurti lustai. Žinoma, kiekvienam gamintojui atitenka skirtingos kvotos įrenginių, kurios netrukus gali pasikeisti.

Remiantis naujausia informacija, „MediaTek“ atstovai derasi dėl didesnės „Galaxy“ serijos telefonų dalies. Taivaniečiai taip pat siūlo ir specialias kainas, kurios, tikėtina, leistų sumažinti „Samsung“ išlaidas kuriant naujus įrenginius.

„MediaTek“ norėtų išplėsti savo lustų naudojamą pigesniuose „Samsung“ išmaniuose telefonuose. Tiesa, jau dabar daugelis „Galaxy A3x“ ar žemesnės klasės įrenginių veikia su „MediaTek“ sukurtais procesoriais. Tokių telefonų gamybos sąskaitos, savaime suprantama, yra mažiausios, todėl mikroschemų rinkinio kainos sumažinimas gali būti labai svarbus rodiklis derybose.

Verta paminėti ir tai, jog procesorių kaina yra bene didžiausia tarp visų išmaniuose telefonuose naudojamų komponentų. Ekspertai įsitikinę, kad „Samsung“ derybas su „MediaTek“ galėtų panaudoti ir galimoms diskusijoms su „Qualcomm“, jeigu pastaroji sugalvotų padidinti savo produktų kainas.

„MediaTek“ savo asortimente turi ir nemažai vidutinės ar aukščiausios klasės lustų. Kaip bebūtų, derybos dėl pastarųjų nėra vedamos. Ir jeigu vidutinės klasės segmente nėra jokios informacijos, tai aukščiausios klasės lustus „Samsung“ perka iš „Qualcomm“. Korėjiečiai yra sudarę ilgametę sutartį su JAV mikroschemų gamintoju.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas