„Samsung“ svarsto imtis veiksmų, kurie įsiutins daugelį bendrovės gerbėjų, naujausi flagmanai gali turėti net trijų gamintojų procesorius

Lukas Snarskis

2024-06-27, 19:55

0 komentarų

Pietų Korėjos milžinė „Samsung“ jau ruošia kitų metų flagmanus – tai „Galaxy S25“ seriją. Tikėtina, jog „Samsung“, kaip ir kasmet, pristatys tris modelius. 2025 metų pradžioje sulauksime „Galaxy S25“, „Galaxy S25+“ ir „Samsung Galaxy S25 Ultra“.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
„Samsung“ svarsto imtis veiksmų, kurie įsiutins daugelį bendrovės gerbėjų, naujausi flagmanai gali turėti net trijų gamintojų procesorius

Dar visai neseniai buvo pasirodę pranešimų, jog visi „Samsung Galaxy S25“ serijos išmanieji telefonai gali veikti su „Exynos 2500“ procesoriais. Tačiau vėliau jau buvo skelbiama, kad jie veiks su „Qualcomm“ sukurtais lustais. Vis dėlto, tai galioja ne visiems šios serijos įrenginiams.

Šaltiniai Korėjoje praneša, jog „Samsung“ svarsto naudoti ir „MediaTek“ sukurtus mikroschemų rinkinius, kuriais būtų aprūpinti „Galaxy S25“ linijos įrenginiai. Tai reikštų, jog kitąmet debiutuosiantys modeliai naudos „Snapdragon 8 Gen 4“, „Exynos 2500“, o taip pat ir „MediaTek Dimensity 9400“ lustus.

Tiesa, reikėtų atkreipti dėmesį, jog „Samsung“ dar tik svarsto apie tokią galimybę ir sprendimas nėra priimtas. Neoficialiais duomenimis, tokį sprendimą gali nulemti planuojamas „Qualcomm“ mikroschemų rinkinių kainų pakėlimas, o taip pat ir lėtesnė „Exynos 2500“ lustų gamyba.

Kalbama, kad „Snapdragon 8 Gen 3“ kaina siekia apie 190-200 JAV dolerių, o „Snapdragon 8 Gen 4“ gali kainuoti net ir 260 dolerius už vienetą. Šiuo metu „Exynos 2500“ išeiga yra apie 40 proc., tačiau norint pradėti masinę gamybą reikia pasiekti 60 proc. ribą. Vis dėlto, „Samsung“ planuoja tai pagerinti iki rugpjūčio mėnesio.

Jei „Exynos“ išeiga išliks maža ir atsižvelgiant į tai, koks brangus bus kitas „Qualcomm“ aukščiausios klasės lustas, labai gali būti, kad „Samsung“ pasitarnaus „MediaTek“ įtraukimas į mišinį - arba bent jau bandymas panaudoti tokią grėsmę kaip derybų su „Qualcomm“ taktiką.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas