„Xiaomi“ pristatė naująją „MIUI 14“ versiją: naujausia „Android“ versija, dizaino pasikeitimai ir didžiulis dėmesys optimizacijai

Lukas Snarskis

2022-12-11, 15:48 (atnaujinta 2022-12-11, 15:50)

6 komentarai (-ų)

Ši sekmadienio popietė pažymėta didžiule „Xiaomi“ spaudos konferencija, kurios metu debiutavo ne tik naujieji „Xiaomi 13“ serijos išmanieji telefonai, apie kuriuos skaityti galite čia, bet ir daugybė kitų naujienų. Kaip ir buvo tikėtasi, „Xiaomi“ atstovai pristatė ir naująją „MIUI 14“ vartotojo sąsajos versiją.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Xiaomi“ pristatė naująją „MIUI 14“ versiją: naujausia „Android“ versija, dizaino pasikeitimai ir didžiulis dėmesys optimizacijai

Kinijos milžinė „Xiaomi“ pristatė naująją „MIUI 14“ vartotojo sąsajos versiją, kuri pasiūlys ne tik „Android 13“ operacinės sistemos versiją, bet ir nemažai naujienų. Kompanijos vadovas Lei Junas, pristatymo metu, atskleidė, kad didžiulis dėmesys buvo skiriamas programinės įrangos optimizavimui, tačiau nepamirštos liko ir naujovės.

Naujoji „MIUI 14“ versija įgavo „Razor Project“ pavadinimą, o pagrindinis tikslas – paversti šią vartotojo sąsają kuo lengvesne. Visų pirma, „Xiaomi“ pavyko sumažinti programinės įrangos užimamą vietą bei naudojamą operatyviąją atmintį. Pristatymo metu atskleista, kad dabar MIUI užims tik 13,09 GB vietos bei naudos maždaug 3,3 GB operatyviosios (RAM) atminties. Taip pat, sumažėjo ir iš anksto įdiegtų programėlių skaičius – jų liko vos 8. Negana to, atsirado funkcija, kuri automatiškai sujungs besikartojančius failus bei išjungs programėles, kurių vartotojai nenaudoja.

„Xiaomi“ taip pat atnaujino ir privatumo valdymo nustatymus. Pavyzdžiui, įdiegiant programėles, jūs gausite informacinį pranešimą apie aplikacijos siunčiamus pranešimus, kuriuos galėsite iškart išjungti. „MIUI 14“ taip pat pasiūlys ir nemažai naujų funkcijų – tarp jų galima paminėti teksto konvertavimas iš nuotraukų, realaus laiko titrai ir pan.

„MIUI 14“ pasiūlys ir nedidelius dizaino pasikeitimus. Naujoji programinės įrangos versija pasiūlys galimybę koreguoti programėlių piktogramų dydį, kas suteiks vartotojams daugiau galimybių koreguoti kaip turėtų atrodyti jų telefonas. MIUI vartotojo sąsaja įgavo ir daugiau smulkių dizaino pokyčių, kurie džiugins „Xiaomi“ telefonų savininkus.

Žinoma, „Xiaomi“ pasiūlys ir naujovių, kurios susijusios su jų kuriama eko sistema, o bene didžiausias pasikeitimas – tai „MIUI Family“, kas leis dalintis įvairia informacija, o taip pat ir virtualia vieta su 9 asmenimis.

Pranešama, kad „Xiaomi 13“ išmanieji telefonai pirkėjus pasieks su jau įdiegta „MIUI 14“ vartotojo sąsajos versija.

6 komentarų

Tomas Mačiulis

Atnaujinus savo Poco4 prof.Nustojo veikti SMS, watsap, messenger, telegram.žinutes siust galima, bet pokalbiai neveikia.jus girdi, o jus ne.

Lukas Snarskis

Gal patikslintumėte modelį? Kažkaip dar nemačiau, kad kuris nors Poco turėtų MIUI 14

MIUI 14

dėl apps'u visi turėtu juos mažiau kišti prievarta ir leisti vartotojui pačiam įsidiegti jei to nori, nes apkrauna tik telefoną bereikalingom programom..

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas