Atnaujintos paramos sąlygos viešajam sektoriui įsigyjant elektromobilius

Pranešimas spaudai

2024-07-01, 16:34

0 komentarų

Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA), administruojanti netaršių transporto priemonių įsigijimo viešajam sektoriui skatinimo priemones, informuoja apie pasikeitusias kvietimo sąlygas.

Prasidėjo mega „Aliexpress“ išpardavimai – visą svarbiausią informaciją rasite paspaudę čia.
Atnaujintos paramos sąlygos viešajam sektoriui įsigyjant elektromobilius

Pokyčių sąraše – patikslintas pareiškėjų sąrašas, naudotos transporto priemonės sąvoka bei papildomas dokumentas, kuri teks pateikti, norint sulaukti numatytos paramos sumos.

Mažinti neigiamą transporto keliamos taršos poveikį aplinkai, taip pat atnaujinti automobilių parką, įsigyjant elektra arba vandeniliu varomus automobilius, kviečiamas ir viešasis sektorius. Šiam tikslui iki 2026 m. kovo pabaigos numatyta beveik 38 mln. eurų ES investicijų.

Atnaujinus priemonės aprašą, pretenduoti į paramą, įsigyjant aplinkai draugišką automobilį gali viešieji juridiniai asmenys, t.y. valstybės ar savivaldybės, jų institucijų arba kitų valstybės ir savivaldybių juridinių asmenų, nesiekiančių naudos sau, įsteigti juridiniai asmenys, tenkinantys viešuosius interesus, taip pat viešąsias paslaugas teikiantys subjektai, kurie iš paramos lėšų įsigytų elektromobilių nenaudos ūkinei veiklai.

Parama skiriama įsigyjant naują arba naudotą M1 ar N1 klasės elektromobilį ar vandeniliu varomą automobilį. Pretenduojant į paramą, įsigijus naudotą transporto priemonę, vertėtų atkreipti dėmesį, kad nuo pirmosios automobilio registracijos metų, o tais atvejais, kai pirmosios registracijos metai nenurodyti – nuo modelio metų iki transporto priemonės registracijos jos valdytojo vardu metų nebūtų praėję daugiau kaip ketveri metai.

Visais atvejais pirmosios registracijos Lietuvos Respublikoje data turi būti ne ankstesnė kaip 2022 m. lapkričio 1 d. Be to, tinkama transporto priemonė kompensacijai gauti yra ta, kurios registracijos liudijime prie degalų tipo ar galios šaltinio nurodyta tik elektra arba elektra / vandenilis.

Siekiant mažinti automobilių parko sukeliamą taršą vandeniui, orui bei žemei, papildytas ir reikalavimų, kuriuos turėtų atitikti automobilis, už kurį prašoma kompensacijos, sąrašas. Numatytas visiškai naujas reikalavimas kartu su paraiška pateikti ir dokumentus, patvirtinančius, kad įsigytose transporto priemonėse nėra švino, gyvsidabrio, šešiavalenčio chromo ir kadmio.

Už įsigytą naują elektromobilį ar vandeniliu varomą transporto priemonę viešajam sektoriui skiriama 5 tūkst. eurų išmoka. Įsigyjant naudotą elektromobilį – 2,5 tūkst. eurų. Paraiškos pildomos ir parama skiriama jau įsigijus pasirinktą automobilį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas