Automobilių rinkos gigantai suvienijo jėgas: kurs išskirtinį įkrovimo tinklas, aiškėja, kur jis turėtų debiutuoti

Arnas Balčiūnas

2023-11-05, 17:10

0 komentarų

Septyni didžiausi pasaulio automobilių gamintojai Šiaurės Amerikoje kurs naują ETP viešojo įkrovimo tinklo bendrą įmonę.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Automobilių rinkos gigantai suvienijo jėgas: kurs išskirtinį įkrovimo tinklas, aiškėja, kur jis turėtų debiutuoti

„BMW Group“, „General Motors“, „Honda“, „Hyundai“, „Kia“, „Mercedes-Benz“ ir „Stellantis“ suvienijo jėgas, kad sukurtų „precedento neturinčią naują įkrovimo tinklo bendrą įmonę, kuri žymiai padidins prieigą prie didelio galingumo įkrovimo Šiaurės Amerikoje“.

Bendrovės teigė, kad ketina įrengti mažiausiai 30 000 didelio galingumo įkrovimo punktų miesto ir greitkelių vietose, „kad klientai galėtų įkrauti automobilį bet kada ir kur tik jiems reikia“.

Septyni automobilių gamintojai teigia, kad jų įkrovimo tinklas pasiūlys geresnę klientų patirtį, patikimumą, didelio galingumo įkrovimo galimybes, skaitmeninę integraciją, patrauklias vietas ir įvairius įkrovimo patogumus. Siekiama, kad stotys būtų maitinamos tik atsinaujinančia energija.

Įdomu tai, kad naujosios įkrovimo stotelės bus prieinamos visiems bet kurio automobilių gamintojo akumuliatoriais varomiems elektromobiliams, nes jose bus tiek kombinuotos įkrovimo sistemos (CCS), tiek Šiaurės Amerikos įkrovimo standarto (NACS) jungtys.

Pirmosios kol kas neįvardyto tinklo įkrovimo stotelės JAV turėtų būti atidarytos 2024 metų vasarą, o Kanadoje – kiek vėliau.

Remiantis pirminiais planais, įkrovimo stotelės bus išdėstytos didmiesčiuose ir prie pagrindinių greitkelių, įskaitant jungiamuosius koridorius ir atostogų maršrutus, kad įkrovimo stotelė būtų prieinama „visur, kur žmonės pasirinks gyventi, dirbti ir keliauti“.

Kiekvienoje vietoje bus įrengti keli didelės galios nuolatinės srovės įkrovikliai ir, kur įmanoma, bus įrengti stogeliai, taip pat patogumai, pavyzdžiui, tualetai, maitinimo paslaugos ir mažmeninės prekybos operacijos – netoliese arba tame pačiame komplekse. Kai kuriose pavyzdinėse stotelėse bus papildomų patogumų, nors pranešime spaudai specifinės detalės nepateikiamos.

Naujasis įkrovimo tinklas žada pasiūlyti sklandžią integraciją su dalyvaujančių automobilių gamintojų patirtimi transporto priemonėse ir programėlėse, įskaitant rezervavimą, išmanų maršruto planavimą ir navigaciją, mokėjimo programas, skaidrų energijos valdymą ir kt.

Be to, tinklas panaudos „Plug & Charge“ technologiją, kad vartotojams būtų patogiau.

Koalicijoje yra du automobilių gamintojai, kurie jau paskelbė, kad nuo 2025 m. savo elektromobilius aprūpins NACS jungtimis – „General Motors“ ir „Mercedes-Benz Group“. Kiti – BMW, „Honda“, „Hyundai“, „Kia“ ir „Stellantis“ – teigė, kad įvertins „Tesla“ NACS jungtis savo automobiliuose, tačiau nė vienas dar neįsipareigojo diegti prievado savo elektromobiliuose.

Automobilių gamintojai tikisi, kad jų įkrovimo stotelės atitiks arba viršys JAV nacionalinės elektrinių transporto priemonių infrastruktūros (NEVI) programos dvasią ir reikalavimus, ir siekia tapti pirmaujančiu patikimų didelės galios įkrovimo stotelių tinklu Šiaurės Amerikoje.

Septyni partneriai bendrą įmonę įsteigs šiais metais, atsižvelgdami į įprastas pasirašymo sąlygas ir teisės aktų patvirtinimus.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas