„Elektrum Lietuva“ investuoja ketvirtį milijono eurų į elektromobilių įkrovimo infrastruktūrą Balžeko teniso akademijoje

Pranešimas spaudai

2024-01-21, 07:30

0 komentarų

Penkis specializuotus teniso treniruočių centrus Lietuvoje turinti Balžeko teniso akademija pradėjo diegti elektromobiliams įkrauti skirtą infrastruktūrą savo parkavimo aikštelėse.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Elektrum Lietuva“ investuoja ketvirtį milijono eurų į elektromobilių įkrovimo infrastruktūrą Balžeko teniso akademijoje

Pagal pasirašytą bendradarbiavimo sutartį su viena didžiausių šalyje energetikos sprendimų bendrovių „Elektrum Lietuva“, į įkrovimo stoteles teniso akademijoje Klaipėdoje bus investuota apie 250 tūkst. eurų.

Bendrovės sutarė, kad „Elektrum Lietuva“ Klaipėdos rajone, Ginduliuose, „Mano banko“ arenoje įsikūrusiame Balžeko teniso akademijos centre įrengs 4 įkrovimo stoteles, kurių galingumas – 50 kilovatų. Vienu metu čia galės būti įkraunami 8 elektromobiliai.

Pirmuoju etapu jau įrengtos pirmosios dvi įkrovimo stotelės. Keliaujantys Klaipėdos–Palangos keliu jomis naudotis gali nuo šios savaitės, taip pat matyti bendrovės „Elektrum Lietuva“ mobiliojoje programėlėje „Elektrum Drive“.

„Elektrum Lietuva“ e. mobilumo plėtros vadovas Erikas Nemeikšis sako, jog įmonei tai pirma tokio pobūdžio partnerystė su sporto bei sveikatingumo rinkos atstovais, tačiau laikui bėgant tokių partnerysčių skaičius Lietuvoje tik augs.

„Elektromobilių šalies keliuose nuosaikiai daugėja, atitinkamai didėja ir jų įkrovimo vietų paklausa. Kitaip, nei iškastinio kuro pagrindu pagamintus degalus parduodančios tradicinės degalinės, elektromobiliams skirtos įkrovimo vietos diegiamos prie biurų, prekybos centrų, viešbučių, daugiabučių, lankytinų objektų. Rinkoje elektromobilių įkrovimo infrastruktūros galimybių yra daug ir mes esame pasiryžę jas išnaudoti, turime ambicingų ilgalaikių plėtros planų“, – sako E. Nemeikšis.

Anot jo, „Elektrum Lietuva“ priklausymas vienam didžiausių Baltijos šalyse energetikos koncernui „Latvenergo“ leidžia taikyti ilgalaikį ir kompleksinį verslo modelį.

„Šiuo atveju projekte su Balžeko teniso akademija mes prisiimame projekto finansavimo klausimą, pasirūpiname įranga, jos diegimu, priežiūra. Taip pat neabejotinai išnaudojame sinergiją Baltijos šalyse, kur veikia „Latvenergo“ grupė. Esame vieno didžiausio Baltijos šalyse elektromobilių įkrovimo tinklo dalis, o naujosios įkrovimo stotelės specialioje „Elektrum Drive“ programėlėje įtraukiamos į bendrą grupės „žemėlapį“ bei matomos visiems paslauga besinaudojantiems vairuotojams“, – dalinasi bendrovės atstovas.

Balžeko teniso akademijos vadovas Arūnas Balžekas sako, kad būtent nuo Klaipėdos pradeda parkavimo aikštelių pertvarką, pasirūpinant elektromobilius vairuojančiais klientais.

„Mūsų naujoji teniso akademija pajūryje turės ne tik uždarus teniso kortus, čia pat veiks ir sveikatingumo centras, restoranas, todėl lankytojai šiame komplekse praleis daugiau laiko. Taip visiškai natūraliai pribrendo poreikis pasirūpinti elektromobilių vairuotojais, kad jie galėtų įkrauti savo transportą poilsio ir treniruočių metu. Apie tokius pat sprendimus jau galvojame ir kituose savo taškuose, nes esame išskirtinė teniso mėgėjus Lietuvoje vienijanti organizacija, kurios lankytojų srautas per savaitę viršija 1 tūkst. Mums svarbu diegti naujas, šiuolaikiškas technologijas bei sprendimus, todėl džiaugiamės tam pasirinkę patikimus partnerius“, – teigia A. Balžekas.

Klaipėda Balžeko teniso akademijai tampa elektromobilių infrastruktūros diegimo atspirties tašku. Toliau derinamasi ir dėl įkrovimo stotelių įrengimo Vilniuje bei Vilniaus rajone esančiuose akademijos treniruočių centruose.

„Elektrum Drive“ tinklas veikia visose trijose Baltijos šalyse, jam priklauso daugiau kaip 500 įkrovimo prieigų. Lietuvoje įsikrauti elektromobilius galima 78 įkrovimo prieigose, o iki metų galo jų skaičius perkops 200.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas