„Fiat” dovanos kriptovaliutą: tereikia rodyti posūkius ir mandagiai elgtis kelyje

Paulius Černiauskas

2021-03-24, 09:50 (atnaujinta 2021-04-27, 00:45)

0 komentarų
„Fiat” dovanos kriptovaliutą: tereikia rodyti posūkius ir mandagiai elgtis kelyje

Noras paskatinti rinktis kuo mažiau taršų ir ekologišką gyvenimo būdą visada sveikintinas ir skatintinas, tačiau kartais automobilių gamybos bendrovės reklamuodamos savo elektromobilius švelniai tariant “perspaudžia“ siūlydamos kartu su automobiliu gauti papildomą elektrinį paspirtuką ar abonementą į sporto klubą pusei metų. Tačiau kompanija „Fiat“ į šį reikalą pažiūrėjo kiek kitu kampu.

Visi gerai žinome, kad motina gamta tikrai jums padėkos už ekologišką vairavimą, tačiau kompanija „Fiat“ jums dar už tai ir sumokės. Kaip tai veikia? Viskas paprasta. Tereikia važinėti nauju „Fiat 500“ modeliu šio prekės ženklo elektriniu mini automobiliu, kuris buvo pašalintas iš JAV rinkos, tačiau buvo atnaujintas ir vėl pristatytas kaip vien tik elektra varomas modelis Europoje.

Kompanija „Fiat“ bendradarbiaudama su ekologiškų technologijų startuoliu „Kiri Technologies“ kuria elektrinę mobilumo sekimo programą „Stellantis“. Naujoji programa turėtų sekti tokius veiksnius kaip automobilio pagreitėjimas, kruizinis greitis, nuvažiuojamas atstumas ir netgi draugiškas vairuotojo elgesys kelyje (čia jau kalba eina apie apie savalaikį posūkių rodymą ir kitą elementarią kultūrą kelyje, ne šypsojimąsi priešingos lyties atstovėms ar atstovams ir turbūt testuojamoje versijoje tai nebus įskaičiuota į bendrą balų skaičių).

Visą šią informaciją programėlė perkels į virtualų „Kiri“ duomenų debesį (pats pavadinimas „Kiri“ kilęs nuo medžio labai mėgstančio CO2, tiesą sakant jis jo „įtraukia“ net 10 kartų daugiau, nei įprasti lapuočiai) ir perskaičiavusi gautus duomenis jums paskirs tam tikrus taškus už kuriuos galėsite įsigyti kriptovaliutos. Taip, negausite visus iš proto varančio ir geidžiamo „Bitcoin“, tačiau bent jau galėsite ramiai miegoti nesijaudindami dėl svyruojančių kriptovaliutos verčių biržoje ir jos tikrai neįtakos Elono Musko pasisakymai „Twitter“ paskyroje.

Ši kriptovaliuta vadinsis „KiriCoin“. Pasak „Fiat“ atstovų, galima tikėtis gauti 1 „KiriCoin“ už nuvažiuotą kilometrą ir kaupiamą valiutą išleisti vidinėje programos aplikacijoje. Vienas „KiriCoin“ savo skaitline verte turėtų atstoti 2 euro centus ir todėl mieste esant 10 000 kilometrų per metus ridai, galima surinkti maždaug 150 eurų ekvivalentą. Tai tikrai neatstos kitų išlaidų, susijusių su automobilio išlaikymu ir priežiūra, tačiau papildomi pinigai kišenės tikrai nespaus.

Atvirose biržose naujosios kriptovaliutos įsigyti ar parduoti negalima, tačiau geriausius pasiekimus rodantys vairuotojai papildomai gaus ir dovanų kuponų, kuriuos galės išleisti pas tokius grandus kaip „Amazon“, „Apple“, „Netflix“, „Spotify Premium“ ir „Zalando“.

Nors kasdieną važiuoti papildomus kilometrus, kad mėnesio gale įsigyti „Netflix“ abonementą aš tikrai nerekomenduoju, tačiau važiuoti kasdieniais maršrutais ir už tai gauti dovanų skamba kaip puikus sumanymas, nes jei kažkas nori apmokėti man aukštos kokybės muzikos klausymąsi automobilyje – visada prašom, aš dėl to tikrai nesiskųsiu.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas