„Huawei“ turi itin ambicingų planų: kinų milžinė ketina sudrebinti automobilių rinką, išsikelti itin ambicingi tikslai

Arnas Balčiūnas

2023-02-27, 13:30

0 komentarų

Kinijos milžinė „Huawei“ savo automobilių verslą įkūrė dar 2019 metų gegužę, siekdama, kad tam tikru momentu nebegamintų savo transporto priemonių. Bendrovė pradėjo nuo rinkodaros skyriaus įkūrimo, kas leido atlikti plataus masto automobilių rinkos tyrimus Kinijoje ir užsienyje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Huawei“ turi itin ambicingų planų: kinų milžinė ketina sudrebinti automobilių rinką, išsikelti itin ambicingi tikslai

Kinijos kompanijos „Huawei“ vadovas dar visai neseniai paneigė gandus apie galimą jo ir „Seres“ kompanijų partnerystės žlugimą, o šiandien turime naują pranešimą. Abiejų bendrovių atstovai išplatino pranešimą, kuriame skelbiama apie dar artimesnį bendradarbiavimą, o taip pat paskelbta apie itin ambicingus planus.

Pranešama, jog abi bendrovės sutarė dėl glaudesnio bendradarbiavimo, o „Huawei“ bus atsakinga už vartotojų poreikių analizes, kurias būtų galima panaudoti naujų produktų kūrimui. Bendrovė pateiks savo žinias apie skaitmeninimą, naudotojų patirtį ir ADAS. Teigiama, jog „HarmonyOS“ operacinė sistema bus naudojama visuose bendruose projektuose, o taip pat palaikys ir „Seres“ produktus.

Kalbant apie „Seres“, ši kompanija kuria visiškai naują elektromobiliams skirtą platformą, kuri turėtų debiutuoti jau visai netrukus. Dar šių metų pabaigoje tikimasi pristatyti naujausią elektromobilį, kuris naudos būtent naująją platformą.

Abiejų kompanijų vadovai neslepia ir itin ambicingų tikslų. Pranešama, kad iki 2026 metų tikimasi pasiekti įspūdingą metinių pardavimų ribą – po 1 mln. elektromobilių kasmet. Tokie skaičiai atrodo itin optimistiškai, atsižvelgiant, jog pernai buvo parduota tik kiek daugiau nei 80 tūkst. transporto priemonių. Tiesa, pastarasis skaičius 2021 metais buvo 6 kartus mažesnis.

Priminsime, jog „Huawei“ dar prieš du metus skelbė apie planus savo salonuose pardavinėti „Seres“ elektrinius automobilius. 2021 metų pabaigoje abiejų kompanijų atstovai pristatė „AITO“ prekinį ženklą, kuris ir yra atsakingas už didžiąją dalį praėjusių metų pardavimų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas