Italijos automobilių pasididžiavimas sugrįžta: pademonstruotas neįtikėtinas koncepcinis dizainas, laukiama daugiau naujienų

Arnas Balčiūnas

2022-12-04, 12:13

0 komentarų

„Lancia“ – Italijos pasididžiavimas, „Stratos“ ir „Delta Integrale“ kūrėjas. Kompanija, kadaise garsėjusi našumu ir dizainu, kuri šio amžiaus pradžioje pasimetė ir nusprendė, kad geriausias verslo modelis – klijuoti savo logotipą ant „Fiat“ ir „Chrysler“. Šios „Lancia“ nebėra.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Italijos automobilių pasididžiavimas sugrįžta: pademonstruotas neįtikėtinas koncepcinis dizainas, laukiama daugiau naujienų

Kaip ir daugelis kitų automobilių gamintojų, taip ir Visiškai nauja ir blizganti „Lancia“ daugiausia dėmesio skirs elektra varomoms transporto priemonėms, tačiau joje bus naudojama praeities dizaino kalba. Plataus užmojo klasikinio prekės ženklo atgimimo tikslas pavadintas „Lancia's New Renaissance“.

Atgimimas prasidėjo nuo naujo logotipo ir koncepcinio automobilio, tiksliau, dizaino koncepcijos, nepanašaus į nieką, ką esame matę iki šiol. Logotipe išlaikyta klasikinė skydo forma, tačiau įvestas naujas, modernus šriftas. Dizaino koncepcija bus žinoma kaip „Pu+Ra“, kas reiškia „grynas ir radikalus“. Tai visiškai nesuvaržytas laisvos formos dizainas, kuris tik užsimena apie būsimą „Lancia“ automobilių kryptį.

Pirmoji nauja „Lancia“ bus žinoma kaip „Ypsilon“, kurią planuojama pristatyti jau 2024 metais. Nuo tada bendrovė kas dvejus metus pristatys po naują modelį, o iki 2028 metų bus parduodami tik elektriniai automobiliai su šio gamintojo logotipu. Bendrovė planuoja atidaryti 100 naujų salonų visoje Europoje, o automobilius pardavinės ir internetu.

Smagu matyti, kad „Lancia“ grįžta iš užmaršties, tačiau apmaudu tai, jog bendrovė taip ir neparodė jokio realaus koncepcinio automobilio. Tai rodo faktą, kad „Lancia“ vis dar aiškiai nežino savo ateities, dizaino idėja yra viskas, ką jie kol kas turi. Manoma, kad bendrovės vadovai nori pamatyti visuomenės reakciją, kad galėtų įvertinti, ar yra pakankamas susidomėjimas realiu kultinio prekės ženklo atgimimu.

Jeigu visuomenės dėmesio „Lancia“ kalbos nesulauks – nieko blogo, jokie pinigai nebus iššvaistyti. Tačiau tai tarsi dviašmenis kardas – Toks dalykas nesukels didelio žmonių susidomėjimo. XXI a. „Delta Integrale“ versijos pristatymas neabejotinai užkariautų visą internetą, tačiau „Lancia“ būtų priversta kurti praeities automobilius, o ji akivaizdžiai nori nuo to atitrūkti.

Šiai dienai belieka tik laukti naujojo „Lancia Ypsilon“ ir tuomet bus galima pamatyti ką iš ties planuoja ši kompanija. Tačiau dabar, bendrovė sukėlė daugiau klausimų nei pateikė realių atsakymų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas