Japonų automobilių milžinė pravėrė savo pinginę: elektromobiliams skirs kosmines krūvas pinigų, tačiau vidaus degimo variklių neatsisakys

Automobilių rinka keičiasi. Visame pasaulyje vis labiau populiarėja elektrinės transporto priemonės, o tai atsispindi ir pardavimų ataskaitose. Daugelis gamintojų jau anksčiau paskelbė apie savo planus atsisakyti vidaus degimo variklių bei pereiti prie elektromobilių gamybos, tačiau tai apdarė tikrai ne visi. Kai kurie tokius planus skelbia tik dabar.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Japonų automobilių milžinė pravėrė savo pinginę: elektromobiliams skirs kosmines krūvas pinigų, tačiau vidaus degimo variklių neatsisakys

Japonijos automobilių gamintoja „Honda“ ketina plėsti savo elektromobilių asortimentą bei ketina investuoti krūvą pinigų. Remiantis naujausia informacija, bendrovė iki 2030 metų turėtų investuoti daugiau nei 40 mlrd. JAV dolerių, maždaug 37,5 mlrd. eurų. Teigiama, kad japonai jau kitą savaitę įkurs ir atskirą padalinį, kuris bus atsakingas už elektrinių automobilių kūrimą, baterijų gamybą bei savo įkrovimo tinklą, praneša „Reuters“.

Ir nors daugelis gamintojų atsisako vidaus degimų variklių naudojimo ir stengiasi mažinti tokių automobilių gamybą, tačiau „Honda“ planai yra kiek kitokie. Pranešama, jog Japonijos milžinė ir toliau gamins dyzelinius bei benzininius automobilius, o bendrovės generalinis direktorius Toshihiro Mibe įsitikinęs, kad tokios transporto priemonės išliks populiarios iki 2040 metų, tačiau tam reikės vadinamųjų e-degalų pagalbos.

„Honda“ vadovas pažymėjo ir tai, jog jo valdoma kompanija šiuo metu studijuoja pačias įvairiausias temas – nuo elektromobilių įkrovimo tinklo iki oro transporto ar net raketų kūrimo. Nemažai dėmesio skiriama ir mažiau anglies dioksido į aplinką išskiriantiems e-degalams, kurie galėtų išsaugoti vidaus degimo variklius naudojančias transporto priemones dar dešimtmečiui ar dviem. Nepaisant to, „Honda“ pagrindinis akcentas – elektromobiliai ir kuro elementai.

Verta pastebėti ir tai, jog „Honda“ į elektrifikavimo traukinį vėluoja, lyginant su kitais gamintojais, o daugelyje regionų yra parduodamas vos vienas jų elektrinis modelis – tai „Honda E“. Nepaisant to, japonų milžinė bendradarbiavo su „General Motors“ tam, kad JAV rinkoje būtų pademonstruoti du nauji modeliai – tai „Honda Prologue“ ir „Acura ZDX“, kurių debiuto laukiama jau kitąmet.

„Honda“ vadovas atskleidė ir tai, jog bendrovė savo elektriniuose automobiliuose ketina naudoti jų pačių pagamintus akumuliatorių paketus. Pastarieji jau nuo 2025 metų turėtų būti gaminami kartu su Pietų Korėjos milžine LG, o tam bus panaudota bendra gamykla Ohajuje, į kurią buvo investuota daugiau nei 3,5 mlrd. JAV dolerių, kas yra maždaug 3,28 mlrd. eurų.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas