Kelių eismo taisyklių (KET) žinių patikrinimas: šią užduotį iš pirmo karto išsprendžia tikrai ne kiekvienas vairuotojas, pasitikrinkite savo žinias ir jūs

KET

Lukas Snarskis

2024-09-27, 10:55

9 komentarai (-ų)

Pernai Lietuvoje iki rugsėjo 17 dienos žuvo 106 žmonės, šiemet – 78 žmonės, sužeista – 2323 (2023 metais), 2337 (2024 metais) žmonės. Statistika rodo, kad Lietuvai per pastaruosius 10 metų žuvusiųjų keliuose skaičių pavyko sumažinti dvigubai, tačiau visų Europos šalių tikslas, kad nebūtų nė vienos beprasmiškos mirties kelyje.

DIDŽIULĖS „ALIEXPRESS“ NUOLAIDOS IŠMANIESIEMS TELEFONAMS - ĮSIGYKITE NAUJĄ ĮRENGINĮ UŽ ŽENKLIAI MAŽESNĘ KAINĄ JAU DABAR!
Kelių eismo taisyklių (KET) žinių patikrinimas: šią užduotį iš pirmo karto išsprendžia tikrai ne kiekvienas vairuotojas, pasitikrinkite savo žinias ir jūs

Kelių eismo taisyklių (KET) žinojimas – vienas esminių dalykų, kuris gali ženkliai prisidėti prie visų saugumo keliuose. Kaip bebūtų, vairavimas kartais gali kelti tam tikrų iššūkių, o paprasčiausių ženklų nežinojimas gali kainuoti labai brangiai.

Šiandien kviečiame pasitikrinti savo žinias, išsprendžiant galvosūkį, susijusį su judėjimo pradžios ir jo krypties keitimu. Klausimas labai paprastas – kur gali važiuoti mėlynos spalvos automobilio vairuotojas, atsižvelgiant į paveikslėlyje pavaizduotą situaciją?

Norint sėkmingai išspręsti šią užduotį – reikėtų įdėmiai įsižiūrėti į esamus kelio ženklus ir žinoti kiekvieno iš jų reikšmę. Pirmasis matomas ženklas – 203 Duoti kelią (Vairuotojas privalo duoti kelią transporto priemonėms, važiuojančioms kertamuoju ar prisijungiančiuoju keliu, o esant papildomai lentelei Nr. 843 „Pagrindinio kelio kryptis“, – važiuojančioms pagrindiniu keliu).

Tuomet matomas ženklas – 302 Eismas draudžiamas (Draudžiamas transporto priemonių eismas, išskyrus maršrutinį transportą, skiriamuoju ženklu „Asmuo su negalia“ arba asmens su negalia automobilio statymo kortele pažymėtas transporto priemones).

Dar žemiau – dvi papildomos lentelės. Pirmoji jų - 821 Dviračiai (Nurodo transporto priemonės rūšį, kuriai galioja kelio ženklas. Kelio ženklas su lentele „Dviračiai“ galioja dviračiams ir elektrinėms mikrojudumo priemonėms).

Antroji - 814 Galiojimo kryptis į abi puses (Nurodo kelio ženklų Nr. 135, 302–318, pastatytų prieš sankryžą, galiojimo kryptis arba važiavimo į esančius prie pat kelio objektus kryptį).

Visi šių ženklų visuma reiškia, kad sankryžoje draudžiama važiuoti dviračiais į dešinę ir į kairę. Tai, žinoma, neturi jokios įtakos automobilio vairuotojui, kuris duotoje situacija gali važiuoti visomis kryptimis. O ar susitvarkytumėte su tokiu kelių ženklų iššūkiu realioje situacijoje? Pasidalinkite savo patyrimais komentaruose.

9 komentarų

Protobokštas

Jeigu mikrojudumo priemonės variklis virrš 1 k.vh jau gali važiuot 😄 taip, kad šitie draudimai tik senukam su pedalais😄

Aridas

Jeigu pakabintų 309 ženklą viskas būtų gerai. Dabar tik rodo kad viskas daroma kad būtų sudėtinga.

Toma

Net nekilo klausimų ir taip aišku, kad automobilis gali važiuoti visom kryptim, dvi sekundės pagalvojimo, nieko sudėtingo

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas