Kinai išsprendė amžiaus problemą? Atnaujintas „Zeekr“ elektromobilis pasiūlys dar neregėtą nuvažiuojamą atstumą, aiškios ir to priežastys

Arnas Balčiūnas

2023-01-02, 07:20

0 komentarų

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Žinoma, vis labiau populiarėja ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus atgabena ir į Europą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinai išsprendė amžiaus problemą? Atnaujintas „Zeekr“ elektromobilis pasiūlys dar neregėtą nuvažiuojamą atstumą, aiškios ir to priežastys

Senajame Žemyne jau netrukus debiutuos ir dar vienas Kinijos gamintojas – tai „Zeekr“, kurį valdo Kinijos milžinė „Geely“. Automobilių gamintoja į Europą jau netrukus turėtų atgabenti „Zeekr 001“ elektrinį modelį. Nors oficialiai ir neskelbiama, tačiau labai tikėtina, kad jis jau netrukus bus prieinamas Vokietijoje, Norvegijoje, Švedijoje ir greičiausiai Prancūzijoje bei Nyderlanduose. Tačiau gamintojas turi dar įdomesnių naujienų.

„Zeekr“ atstovai paskelbė, jog pirkėjams jau prieinama atnaujinta „Zeekr 001“ elektromobilio versija, kuri pasiūlys iki šiol dar neregėtą nuvažiuojamą atstumą – tai 1032 kilometrai. Šiame modelyje bus panaudotos CATL sukurtos „Qilin“ baterijos, kurios pasižymi dideliu energijos tankiu. Tiesa, tai ne vienintelis atnaujinto elektromobilio variantas.

„Zeekr 001“ elektromobilis dabar siūlomas net kelių skirtingų versijų – naujai pristatytos dvi „WE Editions“, viena „ME edition“, o ketvirtoji – „YOU Edition“. Visos naujosios versijos, išskyrus vieną iš „WE Edition“ variantų, turės 100 kWh talpos baterijas. „ME Edition“ ir „YOU Edition“ taip pat pasiūlys dvigubus elektrinius variklius, kuomet kiti variantai turės tik vieną variklį.

Aišku, įspūdingiausiai turėtų atrodyti „Zeekr 001 WE Edition“ versija. Perkant šį modelį su 100 kWh baterijos versija – galima ir papildoma opcija. Taip, būtent šis modelis galės būti aprūpintas 140 kWh talpos „Qilin“ baterija. Pagal CLTC metodiką nuvažiuojamas atstumas sieks 1032 kilometrus. Žinoma, reikėtų nepamiršti, kad kinų taip pamėgta testavimo sistema yra ganėtinai optimistiška.

Naujosios „Qilin“ baterijos gauna vis daugiau dėmesio iš elektromobilių gamintojų. Šie akumuliatoriai buvo pristatyti dar birželio mėnesį, o pats gamintojas teigia, kad tai pradės naują baterijų sistemų integravimo etapą. 72 proc. baterijos tūrio skirta tikriems elementams ir teoriškai gali siekti 255 Wh/kg.

Įspūdingu nuvažiuojamu atstumu pasižymintis „Zeekr“ elektromobilis kainuos maždaug 54,5 tūkst. eurų. Priminsime, jog „Zeekr 001“ debiutavo dar praėjusiais metais, Šanchajaus automobilių parodoje, ir sulaukė daug dėmesio dėl savo stulbinančio dizaino, 700 kilometrų maksimalaus įveikiamo nuotolio, pneumatinės pakabos ir itin greito įsibėgėjimo. Verta pastebėti, jog ši naujiena aprūpinta ir puikiomis įkrovimo savybėmis - 120 km atstumui nuvažiuoti reikalingos energijos per penkias minutes įkrovimo.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas