Kinai išsprendė didžiausią elektromobilių problemą? Pristatytos naujos kartos baterijos, kurios leis įveikti kosminį atstumą, tačiau tai dar ne viskas

Arnas Balčiūnas

2024-04-11, 17:55

3 komentarai (-ų)

Elektrinės transporto priemonės galėtų būti transporto ateitimi, tačiau pirmiausia, reikėtų ženkliai pagerinti baterijų ilgaamžiškumą, norint teigti, kad tokie modeliai būtų patvaresni nei vidaus degimo varikliais aprūpinti automobiliai. Juo labiau, kad tai yra pačios brangiausios ir sunkiausiai keičiamos dalys, todėl žmonės turi žinoti, kad ilgą laiką tokių keitimų jiems neprireiks.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinai išsprendė didžiausią elektromobilių problemą? Pristatytos naujos kartos baterijos, kurios leis įveikti kosminį atstumą, tačiau tai dar ne viskas

Kinijos baterijų gamybos milžinė CATL ir sunkiasvorių autobusų gamintoja „Yutong Bus Co“ žengė milžinišką žingsnį į priekį, kuris galėtų reikšmingai paskatinti sunkiasvorių elektrifikaciją.

Šios dvi bendrovės neseniai pristatė naująją bateriją, skirtą būtent komercinėms transporto priemonėms, tokioms kaip autobusai ir sunkvežimiai. Naujovė gali pasigirti suteikiama beprecedente garantija net iki 15 metų, arba akį traukiančiais skaičiais - iki 1 499 910 km., priklausomai, kas įvyks greičiau.

Nemažiau įspūdinga tai, kad baterija neparodo susidėvėjimo per pirmus 1000 įkrovimo ciklų ir jai suteikiama pramonės lyderės garantija. Šiuos skaičius įmonė garantuoja kiekvienam vienetui, tačiau labai tikėtina, kad dauguma jų viršys šiuos lūkesčius.

Nors ir mažiau įspūdingos, tačiau labai patvarios baterijos su 10 metų arba 999 400 kilometrų garantija, taip pat buvo sutinkamos ir anksčiau. Tai reikšmingas šuolis į priekį elektrinių sunkvežimių ir autobusų ilgaamžiškumui, tikėtina, galintis sumažinti ilgalaikės nuosavybės sąnaudas.

CATL ir „Yutong“ bendradarbiauja jau nuo 2012 metų ir turi tolimesnių, pasaulinės plėtros planų, į platų „Yutong“ komercinių transporto priemonių asortimentą įtraukiant inovatyvias baterijas.

Bendrovės CATL ir BYD netruko suprasti, kad jų gaminamos baterijos yra visų pasaulinių elektromobilių titanų branduolys. Norėdami savo elektromobiliams suteikti daugiau galios, „Tesla“, „Ford“ ir BMW gręžiasi į Kinijos baterijų tiekėjus.

CATL taip pat turi keletą kitų projektų, kuriais siekia stumti savo technologiją į priekį. Praėjusiais metais, buvo pristatyta super galinga baterija, kuri vos per 10 minučių buvo pajėgi pridėti 399 km. Siekiant suvaldyti aukštas kai kurių baterijų tipo kainas, CATL pranešė šiemet per pus sumažinanti LFP baterijų elementų sąnaudas. Baterijų technologijai sparčiai tobulėjant, ilgaamžiškumas bei kaina tolygiai mažėja.

3 komentarų

Blaivus

Niekas neaisku, papilstyta is tuscio kibiro i kiaura. Panasiai Kubilius sake, kad niekas nebrangs...

Rokas

Viskas kas atsitinka (ar gero, ar blogo) pasaulyje- kalti konservatoriai:)...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas