Kinai keičia automobilių rinkos tendencijas: pristatytas išskirtinėmis savybėmis aprūpintas modelis, kuris bus siūlomas už itin patrauklią kainą

Arnas Balčiūnas

2023-04-16, 15:35

0 komentarų

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Žinoma, vis labiau populiarėja ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus atgabena ir į Europą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Kinai keičia automobilių rinkos tendencijas: pristatytas išskirtinėmis savybėmis aprūpintas modelis, kuris bus siūlomas už itin patrauklią kainą

Prekinį ženklą „Volvo“ valdanti Kinijos bendrovė „Geely“ tęsia įdomių elektrinių transporto priemonių „kepimą“ po to, kai įkūrė „Zeekr“ prekės ženklą, siekianti maksimaliai išnaudoti augantį elektromobilių rinkos potencialą. Dabar, bendrovė pristatė pirmąjį prabangų šio prekės ženklo visureigį.

„Zeekr“ atstovai pristatė naują prabangų kompaktišką visureigį „Zeekr X“, kuris nustebins ne tik savo galimybėmis, bet ir patrauklia kaina. Pirmasis prabangus elektra varomas kompanijos SUV turi talpią bateriją ir yra aprūpintas funkcijomis, tokiomis kaip elektrinės galinės sėdynės, kad sutalpintumėte savo augintinius, atrakinimas veido atpažinimu ir mini šaldytuvas, kuris gali išlaikyti neigiamą temperatūrą.

Nuo elektrinių galinių sėdynių, kurios gali susilankstyti, kad jūsų augintinis turėtų daugiau erdvės kelionės metu, iki tikro šaldytuvo, kuris išlaiko temperatūrą iki -15 laipsnių, naujasis „Zeekr X“ kuria visiškai naują segmentą automobilių rinkoje.

Šis miesto visureigis taip pat siūlo keletą futuristinių funkcijų, tokių kaip atrakinimas ir prieiga veido atpažinimu, taip pat išimamą centrinį ekraną, kuris gali suteikti pramogas keleiviams, kai vairuotojui ekrano nereikia.

Kalbant apie pačias elektromobilio technines charakteristikas, net ir pigiausia vieno variklio versija, nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėja vos per 5,8 sekundes, o jo trijų komponentų baterija suteikia iki 560 kilometrų nuvažiuojamą atstumą su vienu įkrovimu.

Tokie skaičiai gaunami pagal CLTC skaičiavimus, kurie naudojami Kinijos rinkoje ir garsėja itin optimistiškais skaičiavimais. Tačiau pagal EPA standartus rida bus tikėtina artimesnė 400 km, kas ir yra 66 kWh baterijų paketo tipinė rida.

Vienu elektriniu varikliu aprūpinta naujojo „Zeekr X“ versija su keturiais varomais ratais kainuos maždaug 24,8 tūkst. eurų. Tiesa, gamintojas siūlys ir galingesnį modelį, kuris nuo 0 iki 100 km/h gali įsibėgėti per 3,7 sekundės, o toks modelis kainuos kiek daugiau nei 27 tūkst. eurų.

Verta paminėti ir tai, jog „Zeekr X“ turėtų debiutuoti ir pasaulinėje rinkoje, įskaitant Europą. Žinoma, tai gali nulemti ir gerokai didesnę šio elektromobilio kaina. Niekam ne paslaptis, jog bendrovei reikės pasirūpinti papildomu sertifikavimu, o taip pat ir importo mokesčiais, kurie gali kiek išpūsti šio modelio kainą.

Pranešama, jog Kinijoje naujasis „Zeekr X“ jau prieinamas pirkėjams, kurie gali pateikti išankstinius užsakymus. Planuojama, kad pirkėjus šis elektromobilis pasieks birželio mėnesį. Kada ši naujiena pasirodys Europoje – kol kas nėra žinoma.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas