Kinija kritiškai vertina Europos Sąjungos taikomas priemones: įvedus papildomus muitus Europoje – ruošiamas galingas smūgis iš Kinijos pusės

Lina Snarskienė

2024-10-28, 17:55

0 komentarų

Kaip žinia, dauguma automobilių gamintojų Kinijoje priklauso valstybei. Kinijos vyriausybė turi didelę įtaką tam, kaip ir kur jie vykdo savo veiklą, nors jie vis dar turi tam tikrą nepriklausomybę. Dabar tai kelia problemų, nes Kinijos vyriausybė nepatenkinta naujais Europos Sąjungos importo muitais kiniškiems automobiliams.

Artėjant didžiausioms metų šventėms – MEGA ALIEXPRESS išpardavimai. Spauskite čia ir pasinaudokite nuolaidomis
Kinija kritiškai vertina Europos Sąjungos taikomas priemones: įvedus papildomus muitus Europoje – ruošiamas galingas smūgis iš Kinijos pusės

Šalis bandė daryti ekonominį spaudimą ES, kad ji atsisakytų muitų, kurie, įsigalioję lapkričio mėnesį, kai kurioms transporto priemonėms sieks iki 35 proc., tačiau dabar Pekinas bando kitokią strategiją – bando įtikinti savo automobilių gamintojus sulėtinti plėtros planus Europoje.

Šalis neabejotinai bandys rasti daugybę atsakomųjų ekonominių priemonių, o vienas iš būdų, kaip ji tai daro, yra prašyti savo nacionalinių automobilių gamintojų sulėtinti plėtrą į ES. Ar automobilių gamintojai įvykdys šį reikalavimą, dar neaišku, tačiau neatrodo, kad jie planuoja sustabdyti savo europinį užnugarį.

Dienraščiai praneša, kad valstybei priklausanti „GAC Group“ pareiškė ketinanti tęsti savo investicijų Europoje planus, nepaisant vyriausybės spaudimo susilaikyti. Šis spaudimas buvo labiau prašymas nei privaloma priemonė , todėl tikriausiai atsiras kitų Kinijos automobilių gamintojų, kurie nuspręs jo nepaisyti, nebent pasikeis pranešimo tonas ir valstybė aktyviai įsikiš.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas