Net 80% vairuotojų susiduria su problemomis sprendžiant šią eismo situaciją: pasitikrinkite savo KET žinias ir pasakykite, kaip vyks judėjimas sankryžoje

KET

Lukas Snarskis

2024-09-29, 10:54

9 komentarai (-ų)

Pernai Lietuvoje iki rugsėjo 17 dienos žuvo 106 žmonės, šiemet – 78 žmonės, sužeista – 2323 (2023 metais), 2337 (2024 metais) žmonės. Statistika rodo, kad Lietuvai per pastaruosius 10 metų žuvusiųjų keliuose skaičių pavyko sumažinti dvigubai, tačiau visų Europos šalių tikslas, kad nebūtų nė vienos beprasmiškos mirties kelyje.

Prasideda didieji „ALIEXPRESS“ rudens išpardavimai - taikomos nuolaidos net iki 60%, spauskite čia ir raskite geriausius pasiūlymus!
Net 80% vairuotojų susiduria su problemomis sprendžiant šią eismo situaciją: pasitikrinkite savo KET žinias ir pasakykite, kaip vyks judėjimas sankryžoje

Kelių eismo taisyklių (KET) žinojimas – vienas esminių dalykų, kuris gali ženkliai prisidėti prie visų saugumo keliuose. Kaip bebūtų, vairavimas kartais gali kelti tam tikrų iššūkių, o paprasčiausių ženklų nežinojimas gali kainuoti labai brangiai.

Šiandien kviečiame pasitikrinti savo žinias, išsprendžiant galvosūkį, susijusį su judėjimu sankryžoje. Kokia būtų teisinga išvažiavimo į sankryžą tvarka paveikslėlyje pavaizduotoje situacijoje? Tai gali sukelti iššūkių net ir patyrusiems vairuotojams, todėl rekomenduojame neskubėti ir gerai pagalvoti.

Kaip galite matyti pateiktoje nuotraukoje, sankryžoje vilkikas ir traktorius važiuoja tiesiai, o lengvojo automobilio vairuotojas ketina sukti į kairę. Čia nėra šviesoforo, tačiau nesunku pastebėti pirmumo ženklus – tai 201 Pagrindinis kelias ir 203 Duoti kelią. Po šiais ženklais ir pagrindinio kelio krypties ženklai.

Akivaizdu, kad šioje situacijoje pirmiausia važiuos traktoriaus vairuotojas, o tuomet oranžinis automobilis. Pastarasis atvažiuoja iš šalutinio kelio, todėl jis turi praleisti transporto priemonę, kuri juda pagrindiniu keliu.

Atkreipkite dėmesį, kad traktoriaus ir benzinvežio trajektorijos nesusikerta, t. y. jie gali judėti sankryža tuo pačiu metu. Tačiau vis tiek yra oranžinis automobilis trukdo benzinvežiui. Šiuo atveju pritaikoma ši taisyklė: „lygiareikšmių kelių sankryžoje vairuotojas privalo duoti kelią iš dešinės artėjančioms transporto priemonėms, jeigu transporto priemonių važiavimo trajektorijos kertasi“.

Taigi, šios situacijos sprendimas – pirmiausia važiuoja traktorius, tuomet lengvasis automobilis ir tik paskui vilkikas. O ar šį galvosūkį pavyko išspręsti ir jums? Ar dažnai susiduriate su tokia situacija keliuose? Pasidalinkite savo vairavimo patirtimi komentaruose.

9 komentarų

Andrius

Jei čia kažkam kyla klausimų kaip čia reikia važiuoti, tai gal nevažiuokit visai.... Netikiu, kad 80% nežino to, kaip tada jie paruošiami vairavimui ???

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas