Palyginome kuro kainas Lietuvoje ir Europoje: paaiškėjo, kas už benziną moka daugiausiai, o kur jis parduodamas už centus

Degalų kainos kinta nuolatos, o pastaruoju metu esančios tendencijos netenkina daugelio. Kainos yra gerokai didesnės nei norėtųsi, tačiau ne viskas taip ir blogai. Lietuvos energetikos agentūros duomenys rodo, kad lapkričio mėnesį kainos mažėjo maždaug 10 centų.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Palyginome kuro kainas Lietuvoje ir Europoje: paaiškėjo, kas už benziną moka daugiausiai, o kur jis parduodamas už centus

Nors degalų kainos ir mažėjo, tačiau jos toli gražu yra nuo tų, ką norėtumėme mokėti už kurą. Vidutinė benzino kaina Lietuvoje siekia 1,539 eurus už litrą ir nors tai yra kiek mažiau nei pas mūsų kaimynus latvius ar estus, tačiau tikrai toli nuo žemiausių kainų Europoje. Vidutinė dyzelino kaina siekia 1,704 euro už litrą.

Tačiau kaip atrodo Lietuvoje esančios kainos, lyginant ne tik su kaimynais, latviais ar estais, bet ir bendrame Europos kontekste? Kur kuras šiuo metu pigiausias, o kam tenka mokėti daugiausiai? Kviečiame trumpam pažvelgti į degalų kainų palyginimą Europoje.

Kaip jau minėjome, Lietuvoje benzino kaina siekia 1,539 eurus už litrą, o tai yra kiek mažiau nei moka latviai – 1,694 eurai už litrą, ar estai – 1,799 eurų už litrą. Įdomu tai, jog Estijoje vidutinė benzino kaina yra viena aukščiausių. Daugiausiai už šį kurą moka islandai, kur vidutinė litro kaina siekia net 2,151 eurus. Antroje vietoje – Graikija su 1,957, trečioje – norvegai, kurie už kurą priversti mokėti vidutiniškai 1,943 eurus.

Lietuviai atsiduria tarp mažiausiai mokančių už benziną, tačiau tikrai ne mažiausiai. Pigiausiai šio tipo kuras parduodamas Turkijoje, kur kaina siekia vos 1,034 eurus. Moldovoje benzinas kainuoja 1,195 eurus, Ukrainoje – 1,326, Maltoje – 1,340 eurus už litrą. Tarp mažiausiai mokančių benziną – ir lenkai, kur vidutinė kuro kaina siekia 1,394 eurus už litrą.

Per lapkričio mėn. benzino vidutinė kaina Lietuvoje sumažėjo 0,09 Eur/l, dyzelino – 0,12 Eur/l. Palyginimui, spalio mėnesį Lietuvoje benzino vidutinė kaina didėjo 0,6 Eur/l, dyzelino didėjo 0,14 Eur/l.

10 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Jonas

Nu koncervatoriai moka ispus burbulą ir visi Europos sudmaliai, nafta tai pigi, dankstosi ukrajina aferistai

Dzo

Tai kur tas benzinas parduodamas uz centus? (kaip kad byloja antraste) is delfi prisimoket:)

Daug kur buvusi

O ar sulyginot tose valstybėse piliečių pajamas ir kiek kartų didesnės jų, negu daugumos Lietuvos piliečių?

Jonas

O kad Lietuvoje vienos mažiausių algu visoje ES ir greitai krisime į pietų Afrikos lygį, tai čia viskas gerai. Kad bedarbystė auga progresiniu būdu ir darbdaviai jau tuo besinaudodami mažina algas, kurios ir tai vos 600 į rankas siekia - čia irgi viskas gerai...Tai gal užtenka užsiiminėti nusikalbėjimais, nes po tokių kalbų kai kas pagalvoja jog kuro kainos per mažos ir ima jas kelti... O šiaip labai įdomu stebėti pieno kainas, kuomet ūkininkas parduoda už 40cnt, o litro kaina apie 2 eurus, kalba apie tikrą piena, o ne miltelius praskiestus vandeniu...

Vytautas

Kuro kainas reikėtų palyginti išvedus pragyvenimo lygio koeficientą,ne guosti ,kad Lietuvoje viskas okei

Idomu

Nu jo pažiurint i ES ALGAS TIKRAI KAD PIGEI MOKAM OJOJOJ.
PAS MUS LIETUVOJ MINIMUMAS 550 eur
ES 2000eur
Nu tikrai geras palyginimas šaunuoliai =)

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas