Rusija sugrįžta į visišką sovietmetį: iš mirties prikeliamas legendinis automobilių ženklas, kuris žinomas ir daugeliui lietuvių

Lukas Snarskis

2022-11-21, 07:15 (atnaujinta 2023-03-25, 19:55)

3 komentarai (-ų)

Rusijai pradėjus karinius veiksmus Ukrainoje – pasaulis apsivertė aukštyn kojomis. Niekam ne paslaptis, jog daugelis bendrovių atsisakė turėti bet kokių ryšių su Vladimiro Putino valdoma valstybe. Daugelis Vakarų kompanijų iš dalies arba visiškai nutraukė verslo santykius su šia šalimi.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Rusija sugrįžta į visišką sovietmetį: iš mirties prikeliamas legendinis automobilių ženklas, kuris žinomas ir daugeliui lietuvių

Karą Ukrainoje pradėjusi šalis susiduria su itin siauru elektronikos bei kitų produktų asortimentu, daugelis mums įprastų paslaugų Rusijoje tapo nepasiekiamos, o ir automobilių gamintojai pasitraukė. Būtent pastarasis sektorius sulauks naujienų. Kaip skelbia Maksvos meras Sergėjus Sobjaninas, jau šią savaitė duris atvers legendinių „Moskvich“ gamykla, kuri pradės pirmojo automobilio surinkimą.

„Šią savaitę kompanija pradės gamybą. Tikiuosi, kad kitąmet jiems pavyks pasiekti darbo apimčių rezultatus, kokius ten buvo pasiekusi „Renault“, - socialiniame tinkle rašė Maskvos meras.

S.Sobjanino teigimu, Maskvos valdžios institucijos planuoja sukurti rusišką platformą, kuri gamintų elektrinius automobilius, o tai turėtų įvykti per artimiausius dvejus ar trejus metus. Analogiškai kalba ir „Moskvich“ generalinis direktorius Dimitrijus Proninas. Kiek anksčiau, jis teigė, jog kompanija dar iki 2025 metų sukurs elektromobiliams skirtą platformą.

Tokią idėją palaiko ir šalies prezidentas V.Putinas, kuris įsitikinęs, kad šios bendrovės automobiliai turėtų būti pigesni rusams, kas yra itin svarbu, atsižvelgiant į dabartinę situaciją šalyje. Pranešama, kad „Moskvich“ turėtų gaminti sedaną, o taip pat ruošiamasi ir keturių miesto visureigių gamybai. Deja, tačiau informacijos kada šie modeliai galėtų pasirodyti prekyboje nėra. Nėra ir jų techninių specifikacijų.

Priminsime, jog „Moskvich“ gyvavo nuo 1930 metų, o 1990 metais šios bendrovės veiklą perėmė „Renault“. Nuo tada buvo nutrauka ir „Moskvich“ automobilių gamyba. Tačiau viskas pasikeitė Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, kuomet gegužę „Renault“ pagaliau pasitraukė iš šios šalies rinkos, o gamykla buvo perduota Kremliui.

Rusijoje šiuo metu daugiausiai dėmesio susilaukia Kinijoje pagamintos transporto priemonės. Remiantis šalies analitikų agentūros „Autostat“ rugsėjo duomenimis, keturi iš dešimties naujų automobilių priklauso Kinijos bendrovėms.

3 komentarų

Klausimas

Na ir kokius vėjus čia rašote telefonistai? Gavote užsakymą už euriukus?

Lukas Snarskis

Bet kas per komentatorių įprotis galvoti, jog už kiekvieną tekstą kažkas moka 😂 Kaip norėčiau, kad tai būtų tiesa, bet realybėje mašina lizinginė, butas nuomotas....

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas