Šiam elektromobiliui neprilygsta net ir brangiausi benzininiai ar dyzeliniai automobiliai: užfiksuoti net 23 rekordai, tačiau tai dar ne viskas

Arnas Balčiūnas

2023-05-28, 16:30

0 komentarų

Bandymas sumušti automobilių industrijos pasaulio rekordą užtrukdavo metus, jei ne dešimtmečius, pasiruošimo, tam reikėjo bemiegių naktų, kibirų prakaito ir konteinerio pinigų. Šiais laikais atrodo, kad ši rungtis tapo šeimos reikalu, dviejų brolių – taip sakant, technologinių dvynių – nesantaika.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Šiam elektromobiliui neprilygsta net ir brangiausi benzininiai ar dyzeliniai automobiliai: užfiksuoti net 23 rekordai, tačiau tai dar ne viskas

Aktyvesni internautai vis dar pamena „Pininfarina Battista“ pasiektus greičio rekordus, o jo dvynys „Rimac Nevera“ stojo į ringą, kad juos pagerintų ir neleistų internautams pamiršti apie užfiksuotus įspūdingus rezultatus.

Iki elektromobilių atsiradimo greičio rekordų sumušimas reiškė kardaninių velenų persikraipymą kas 10 sekundžių, kas 2 minutes lūždavo pavarų dėžės, kas 10 minučių perkaisdavo varikliai ir kas valandą buvo viršijimas biudžetas. Su elektromobiliais viskas atrodo taip paprasta – tiesiog įšoki, prisisegi saugos diržus, kažką įvedi į nešiojamąjį kompiuterį, čiumpi porciją ledų ir pirmyn.

Akivaizdu, kad rinkodaros komanda viską pavaizdavo daug paprasčiau, nei buvo iš tikrųjų, ir mes neabejojame, kad visa komanda nenuilstamai dirbo, kad tai pasiektų. Stebėti, kaip „Nevera“ įsibėgėja iš vietos iki 400 km/h (beveik 250 mylių per valandą), yra suvokimą keičianti patirtis. Įsibėgėjimas nuo 0 iki 100 km/h (62 mylių per valandą) vyksta taip greitai, kad beveik tampa nesvarbus – mirktelėkite ir to nepastebėsite.

Pasaulio rekordą „Pininfarina Battista“ pasiekė pernai lapkritį – nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėjo per 1,86 sekundės, tačiau atėjo „Nevera“ ir ji atėmė su 1,81 sekundės rezultatu. Tai skirtumas, kurio šiaip nepastebėsite, bet tuo pačiu metu tai didžiulis ir sunkiai įveikiamas skirtumas. „Battista“ pasiektą 0–200 km/h rekordą Nevera pagerino 0,33 sekundės – 4,42 prieš 4,75, o tai iš tikrųjų yra didelis šuolis.

Visada labai svarbus ¼ mylios įveikimas truko tik 8,26 sekundės, o tai vėlgi buvo geriau nei „Battista“ pasiektos 8,55 sekundės. Vis dėlto vyšnia ant torto yra protu nesuvokiamas sprintas iki 400 km/h (248 mylių per valandą) – „Nevera“ atstumą įveikė vos per 21,32 sekundės – per 21 sekundę jis įsibėgėjo iš vietos iki naujos kartos Šinkanseno greitojo traukinio greičio

Nuo 0 iki 400 km/h pasaulio rekordas buvo nepaliestas 6 metus. 2017 metų rugsėjį jį nustatė „Bugatti Chiron“, mašina pasiekė maksimalų 420 km/h greitį, o iki 400 km/h įsibėgėjo per 41,96 sekundės. Tai jau buvo beprotiškai greita, bet vos po 6 metų „Rimac Nevera“ tą laiką sumažino perpus. Ir tai atrodė taip paprasta, kaip saldainio atėmimas iš vaiko.

Kiek laiko išsilaikys naujas rekordas? Tai priklausys nuo „Pininfarina Battista“ komandos – italai tikrai nėra žinomi kaip nepriimantys iššūkių. Prieš 6 metus „Bugatti Chiron“ buvo liaupsinamas kaip technologijų stebuklas, vidaus degimo variklių technologijos viršūnė. Praėjus 6 metams „Bugatti“ jau priklauso „Rimac“ – įmonė ne tik pagerino rekordą, bet ir įsigijo savo buvusią konkurentę.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas