Šių automobilių rūdijimo garsą galima girdėti net ir miegant: specialistai įvardijo automobilius, kuriuos rūdys tiesiog ėda, pasakė ir kaip nuo jų apsisaugoti

Ina Jonaitienė

2024-09-08, 17:55 (atnaujinta 2024-09-09, 09:17)

3 komentarai (-ų)

Vairuotojai yra linkę manyti, kad automobilio rūdijimą dažniausiai nulemia tik jo laikymas netinkamomis sąlygomis. Tačiau realybė yra kiek kitokia – daugelis transporto priemonių rūdija ir dėl visiškai įprastų oro reiškinių, tokių kaip sniegas ar lietus.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
Šių automobilių rūdijimo garsą galima girdėti net ir miegant: specialistai įvardijo automobilius, kuriuos rūdys tiesiog ėda, pasakė ir kaip nuo jų apsisaugoti

Nė vienas automobilis nėra apsaugotas nuo rūdijimo, o rinkoje yra tokių transporto priemonių ir aplinkų, kurios yra labiau linkusios rūdyti nei kitos. Suprasdami, kas sukelia rūdis, galėsite nustatyti ir sustabdyti savo turimo modelio rūdijimo procesą, kol dar nevėlu.

Kaip žinia, rūdys atsiranda vykstant cheminei geležies, vandens ir deguonies reakcijai. Jeigu atsidūrėte vietovėje, kur dėl lietaus yra neįtikėtinai daug vandens – tai tampa puikia terpe rūdims atsirasti. Esate tokioje vietovėje? Tuomet turėtumėte stengtis kuo greičiau išvežti jį iš tos aplinkos.

Potvynis yra kraštutinis vandens padarytos žalos atvejis, tačiau net lietus ir tirpstantis ledas gali paveikti jūsų automobilį. Norint apsisaugoti nuo šių aplinkos veiksnių, geriausia savo transporto priemonę laikyti atokiau nuo gamtos stichijų, pavyzdžiui, garaže ar kitoje dengtoje patalpoje.

Tačiau tam nebūtinai reikia stichinių nelaimių. Rūdžių atsiradimą gali nulemti ir pažeidžiamas jūsų automobilio metalas. Tai apima įbrėžimus arba bet ką, dėl ko nuo jūsų transporto nusilupo dažai. Pastebėjus, kad kuri nors jūsų automobilio dalis yra paveikta rūdžių, geriausia ją nuvežti profesionaliam automobilių kėbulo mechanikui, kad kuo greičiau ją sutvarkytų.

Dauguma nuo rūdžių kenčiančių automobilių yra visureigiai, nes jie dažniausiai susiduria su įvairiomis kliūtimis, kurios gali įtakoti rūdžių atsiradimą. Tačiau reikėtų nepamiršti, kad tokias bėdas gali nulemti ir medžiagos, kurios naudojamos gamybai.

Rinkoje nėra automobilių, kurie būtų visiškai apsaugoti nuo rūdžių, o kai kurie jų yra linkę rūdyti labiau nei kiti. Žemiau pateikiame sąrašą automobilių, kurie yra itin jautrūs rūdims:

  • Ford Fiesta
  • Vauxhall Corsa
  • Land Rover Range Rover Sport
  • Ford StreetKa
  • Toyota Rav-4
  • Jeep Wrangler
  • Volkswagen Polo Hatch
  • MINI Hatchback

Kaip apsaugoti savo automobilį nuo rūdžių?

Norint išvengti rūdžių pažeidimų, svarbu rūpintis savo automobiliu. Tai nėra taip sudėtinga, kaip galite pagalvoti, o pagrindinė automobilio priežiūra padės užtikrinti, kad jūsų automobilis nerūdija.

  • Reguliari priežiūra. Reguliari automobilio techninė priežiūra padės nustatyti bet kokias automobilio problemas ir gali nustatyti ankstyvus rūdžių požymius.
  • Plaukite automobile. Jūsų automobilis daug ką patiria, ypač kai reguliariai važinėjate nepalankiomis oro sąlygomis. Jei gyvenate vietovėje, kuri reguliariai barstoma druska, greičiausiai ši druska pateks ant jūsų automobilio ir pradės ardyti medžiagas. Tačiau jei reguliariai plausite automobilį, galite sustabdyti korozijos procesą, kol jis nepadarė nuolatinės žalos.
  • Valykite saloną, Kaip ir automobilio išorė, taip ir salonas gali surūdyti, jei jo reguliariai nevalysite. Jei į automobilio saloną patenka druskos nuo batų ar kelio - jos gali pradėti rūdyti automobilio medžiagas. Pasirūpinkite, kad jūsų automobilis nerūdytų, prižiūrėdami švarą tiek salone, tiek išorėje.

Jeigu pastebėjote rūdžių ant savo automobilio – rekomenduojame kreiptis į specialistus, kurie padėtų išspręsti šią problemą. Visuomet yra geriau reaguoti anksčiau nei laukti, kol surūdys dar daugiau jūsų turimos transporto priemonės. Kuo greičiau imsitės veiksmų – tuo pigiau bus tai išspręsti.

3 komentarų

Cha

Ką boba gali išmanyti apie automobilius ? Svarbiausio dalyko net nepaminėjo. Matyt, nėra net girdėjusi apie antikorozinį kėbulo apdirbimą.....

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas