„Stellantis“ remiama Kinijos bendrovė ruošiasi sudrebinti Europos automobilių rinką: kitą mėnesį bus surengtas kompaktiško visureigio pristatymas, paskelbta, kur ir kada įvyks specialus renginys

Lina Snarskienė

2024-09-28, 19:55

0 komentarų

Automobilių rinkoje per pastaruosius keletą metų įvyko nemažai pokyčių. Vis daugiau populiarumo sulaukia elektromobiliai, o daugelis gamintojų jau dabar orientuojasi būtent į tokius automobilius. Žinoma, vis labiau populiarėja ir Kinijos bendrovės, kurios savo produktus atgabena ir į Europą.

DIDŽIULĖS „ALIEXPRESS“ NUOLAIDOS IŠMANIESIEMS TELEFONAMS - ĮSIGYKITE NAUJĄ ĮRENGINĮ UŽ ŽENKLIAI MAŽESNĘ KAINĄ JAU DABAR!
„Stellantis“ remiama Kinijos bendrovė ruošiasi sudrebinti Europos automobilių rinką: kitą mėnesį bus surengtas kompaktiško visureigio pristatymas, paskelbta, kur ir kada įvyks specialus renginys

Kinijos elektrinių transporto priemonių gamintojas „Leapmotor“, kurį remia „Stellantis“, beveik pasirengęs spalio 14 d. vyksiančioje Paryžiaus automobilių parodoje pristatyti savo naujausią pasiūlymą – kompaktišką visureigį „B10“. Tai akivaizdžiai rodo, kad bendrovė turi pasaulinių ambicijų, susijusių su šiuo elektromobiliu, ir siekia užimti svarbią vietą konkurencingoje rinkoje.

„Leapmotor“ kelionė prasidėjo 2015 metais kaip Kinijos naujosios energijos transporto priemonių startuolis. 2023 metais ketvirtas pagal dydį pasaulyje automobilių gamintojas „Stellantis“ įsigijo 20 proc. bendrovės akcijų per reikšmingą 1,5 mlrd. eurų vertės sandorį. Po šios partnerystės buvo įsteigta bendroji įmonė „Leapmotor International“, kurios kontrolinį 51 proc. akcijų paketą valdo „Stellantis“.

Šiuo metu Kinijos „Leapmotor“ gamoje yra penki modeliai – „T03“ miesto automobilis, „C01“ sedanas ir „C10“, „C11“ bei „C16“ krosoveriai. Tačiau į tarptautines rinkas pateko tik „T03“ ir „C10“. Atrodo, kad „B10“ yra pasirengęs prisijungti prie šios rinktinės ir išplėsti „Leapmotor“ pasaulinę įtaką.

Oficialiose „B10“ nuotraukose matomas kompaktiškas visureigis, apklijuotas maskuojamąja plėvele su užrašu „Leapmotor“. Pažymėtini šie bruožai: ploni DRL žibintai po variklio dangčiu, apvalūs žibintai priekiniame bamperyje ir ištraukiamos durų rankenos, užtikrinančios geresnę aerodinamiką. Nors tikslūs elektromobilio matmenys išlieka paslaptimi, jo klasifikacija pagal kompaktiškų visureigių kategoriją leidžia manyti, kad jis yra mažesnis už šiuo metu Europoje parduodamą „C10“.

Visureigis vaidins svarbų vaidmenį stiprinant „Leapmotor“ strategiją užsienyje. Šiuo metu prekės ženklas siūlo „T03“ ir „C10“ trylikoje Europos šalių. Ambicinguose šios jungtinės kompanijos planuose numatyta iki 2024 metų pabaigos visame pasaulyje atidaryti 350 parduotuvių, iš kurių daugiau kaip 200 vien Europoje. Bendrovė taip pat ketina plėstis į kitus regionus, pavyzdžiui, Turkiją, Izraelį, Australiją ir Pietų Ameriką.

Kinijoje „Leapmotor“ pardavimai labai išaugo dėl neseniai pradėto gaminti visureigio „C16“. Tačiau neaišku, ar šis modelis pateks į tarptautines rinkas. Atrodo, kad šiuo metu prekės ženklas Kinijoje daugiausia dėmesio skiria sąnaudų mažinimui, tai rodo dėl mažos paklausos nutrauktas 4WD variantų gaminimas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas