STT sudavė galingą smūgį techninę apžiūrą atliekančiai įmonei: nustatyta, kad ribojo žmonių galimybes, įžvelgta ir sąlygų korupcijos veiksmams

Pranešimas spaudai

2024-09-02, 14:54

24 komentarai (-ų)

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT, Tarnyba), atlikusi transporto priemonių privalomosios techninės apžiūros rezultatų apskundimą reglamentuojančių teisės aktų antikorupcinį vertinimą, nustatė, kad Lietuvos transporto saugos administracijos patvirtinto aprašo nuostatų dalis, pagal kurią skundai dėl kontrolierių sprendimų įmonėse privalo būti nagrinėjami vadovaujantis šio teisės akto nuostatomis, nedera su aukštesniojo lygmens teisiniu reglamentavimu, pagal kurį tokią tvarką privalo nustatyti ir įgyvendinti techninę apžiūrą atliekančios įmonės.

„Aliexpress“ įsibėgėjo išpardavimų maratonas – spauskite čia ir įsigykite populiariausias prekes už rekordiškai žemą kainą
STT sudavė galingą smūgį techninę apžiūrą atliekančiai įmonei: nustatyta, kad ribojo žmonių galimybes, įžvelgta ir sąlygų korupcijos veiksmams

STT vertinimu šio Aprašo nuostatos gali būti interpretuojamos daugiaprasmiškai, apribojant transporto priemonių valdytojų galimybes apginti savo teisėtus interesus bei sudaro sąlygas įmonėje priimti neobjektyvius ir šališkus sprendimus.

STT vertinimu, šiuo metu nustatytas techninę apžiūrą atliekančių įmonių teisinis reglamentavimas sudaro sąlygas taikyti skirtingą skundų nagrinėjimo praktiką, kuri gali būti palanki korupcijos rizikos veiksnių pasireiškimui. Tai pagrindžia ir antikorupcinio vertinimo išvadoje dėl UAB „Tuvlitos“ patvirtintos Klientų skundų nagrinėjimo tvarkos pateiktos antikorupcinio pobūdžio pastabos.

STT korupcijos prevencijos specialistai neigiamai pasisako dėl Aprašo nuostatų, pagal kurias skundą dėl kontrolieriaus sprendimo transporto priemonės valdytojas privalo pateikti neišvykdamas iš techninės apžiūros atlikimo vietos. Akcentuotina, kad techninės apžiūros procedūrų specifiškumas reikalauja specialiųjų žinių ir patirties, todėl toks reikalavimas apriboja transporto priemonių valdytojų galimybes apginant savo teisėtus interesus kreiptis į kompetentingus ir nešališkus subjektus.

STT taip pat kritiškai vertina nuostatas, pagal kurias pakartotiname transporto priemonės patikrinime privalo dalyvauti techninę apžiūrą atlikusios įmonės vadovas (kadangi tai atskirais atvejais fiziškai padaryti gali būti sudėtinga, o pats vadovas kontrolieriaus kvalifikacijos gali ir neturėti) bei techninę apžiūrą atlikęs kontrolierius, kuris yra tiesiogiai suinteresuotas skundo nagrinėjimo rezultatais.

Tarnyba neigiamai vertina ir Aprašo nuostatas, pagal kurias Lietuvos transporto saugos administracijoje sudaryta komisija nagrinėja skundus, kai transporto priemonės valdytojas nesutinka su skundo nagrinėjimo techninės apžiūros įmonėje rezultatais. Atkreiptas dėmesys, kad Aprašu nenustatomi kvalifikaciniai reikalavimai tokios komisijos nariams, todėl jos priimti sprendimai gali būti neobjektyvūs ir neužtikrinantys transporto priemonių valdytojų teisėtų interesų apsaugos.

STT antikorupciniu požiūriu įvertinusi UAB „Tuvlitos“ patvirtintą Klientų skundų nagrinėjimo tvarką nustatė, kad jos taikymas gali sudaryti sąlygas korupcijos rizikos veiksnių pasireiškimui. Be to, Tvarka numato žodinę skundų nagrinėjimo galimybę, tačiau jos procedūrų nekonkretizuoja, todėl tai gali sudaryti sąlygas sprendimus priimančių subjektų korupcijai.

Tarnybos nuomone, tais atvejais, kai ši Tvarka būtų taikoma kartu su Lietuvos transporto saugos administracijos priimtu Aprašu, galima rizika dėl transporto priemonių valdytojų teisėtų interesų neužtikrinimo. Antikorupciniu požiūriu neigiamai įvertintos ir nuostatos, pagal kurias įmonės vadovas pats sprendžia kas ir kokia apimtimi nagrinės skundus, todėl sprendimą priimančiam asmeniui suteikiama diskrecija, galinti lemti nepagrįstų sprendimų priėmimą.

24 komentarų

Rimantas

30 metu varau auto į tech apžiūrą ir jokių problemų neturiu.Pakrato surašo trukumus pašalinu. O duok valia servižams tai pažįstamiems visada rašis tvarkinga už pinigus ir su neleistom tech reikalavimais ir lups pinigus iš žmonių.Manau nepatenkinti tech stotim tie kaip ir nepatenkinti gaidžiai KET nesilaikant.

Raimis

Turi leist servizams atlikti apziuras kad patys servizai pasalintu problemas ir atsakytu uz atliktas paslaugas, o ne TECH apziuras kurios tik ir Lauke klijentu, turi atsirast daugiau sertifikata turinciu servizu TECH apziuras atlikti o ne keli punktai karaliautu ir darytu ka nori nes zino kad niekur nedingsi, ir jokios atsakomybes, o servizas turetu pasalintu neatitikimus ir is duotu TECH uz kure ir butu atsakingas, o dabar viskas valdzioje papirkta kad kiti negaletu daryt apziuru, siaubas, kur matyta, vokietijoj ir nedideli servizukai daro patikras ir remontuoja ir jokios korupcijos

Rimantas

Jai servižams duoti valia jie tiek prirašis trukumų,kad ir tas ir tas reik keisti bus apgaulė žmonių pinigais.Nės taip jau buvau darėsi eksperimenta servise.Pažimejau dalys gerus ir blogus,tai jie pakeite ir gerus nes jiems svarbų apgauti žmonės,kuo daugiau pakeisti dalių.O taip varau tech apžiūron pakrato surašo ką reik pakeisti ir tada varau pašalinti surašitu gedimų lape ir nedaugiau kitu.

Leonas

Klausimas,kodėl aš būdamas auto meistras neleidžia kartu atlikti mašinos apžiūra ir ką ten jie prisigalvoja,parašo kad reikės padaryti tą ir tą o iš esmės ten nėra nieko tokio, kad grėstų eismo saugumui.

Onute

Keista, kad neleidžia pažiūrėti kai tikrina. Man niekada neprieštaravo , kad žiūrėčiau kokie trūkumai yra, ką reikia remontuoti... Tiesiog paklausių: ar galiu kartu žiūrėti tikrinimą , kad žinočiau, ką turėsiu remontuoti. Ir visada leidžia...

Jurgis

Aš asmeniškai servizas nepasitikeciau nes prasidėtų sukčiavimas dideliu mastu

Onute

Teisingai. Servisai kai nuveža į tec.apžiūrą. tikrai nuplėšia baisius pinigus ir beveik jokio remonto už kurį sumoki, nedaro...

Ramūnas

Prieš 20-30 metų galėjai statyti prie sienos policininką ir jis žinotų už ką. Valstybė sugebėjo susitvarkyti. Su Tuvlita ir galėtų, tik noro trūksta.

Viktoras

Servisai turintys programines įrangas, turėtų turėti ir teisę tvirtinti automobilio techninės apžiūros tvarkingumą ir išduoti tam leidimą. Remonto įmonės garantuoja po remonto, kad auto tvarkingas.

Anrew

Buvo atvejis, atvaźiavo źmogus sureguliot ṣ̌vesas, padariau, griźo po teho su pretenzija,ale blogai. Patikrinau, viskas OK, neko ne dariau, parodżiau jam, išvaźiavo, pasakiau jam kad uźmokesiu ejgu bus blogai, atvaźiavo vel ir pasake kad viskas OK. Kaip tai galejo but.??? Ir tai ne venintelis atvejis!

Arūnas

Tokia didelė įmonė, tiek daug video išleidžia kokią ji gera ir nei vieno gero atsiliepimo 🤔😁

Sąžinės sąskaitininkas

Tuvlita- stambiausia LR biudžeto dėlė! Tokios įmonės turi priklausyti valstybei. Kitas dalykas - dėl tech. apžiūrų atlikimo! Reikiamos įrangos, aparatūros neturi, bet atlieka tech. apžiūrą! Pasakykit man, atsakykit į klausimą: jei Lietuvos profesionalus suvirintojas, turintis savo specialybės sertifikatą, įvirina katalizatorių, bet a/t priemonės savininkas nepraeina tech. apžiūros, nes Tuvlita neturi reikiamos įrangos patikrinti išmetamų dujų sudėtį, bet Tuvlitos darbuotojas daro įrašą, jog a/t priemonės dujų išmetimo sistema neatitinka gamyklinių reikalavimų! Apie ką tada mes šnekam? Apie kartelį valstybėje, kuri yra bestuburė!

jau suprato kad kisininkai

kazkada gincijaua au vienu iskvieciau kita, tas masina ant stendo stabde lauze kaip viskas gerai taip viskas gerai, paskui sako rasyk pretenzija ir pas ju ekspertus atvaziuosi tai sakau savo jus uzstosit, o kas mane? i vienus vartus nagrinejimas, o norejo ipaisyti, kad stabdziu stiprintuvas neveikia, nors uzkurus pedalas suminksteja ir stabdziai minksti su koja nustate kad blogai specas, o as pats inzinerija baiges ir pradejau tai seniui subine dege, pradejo irodineti sako paziurek koks pedalas ant skodos naujesnes :D tai as jam teslai dar duminguma liepiau patikrinti, ant visai kitokios naujesnes skodos ligina su golf 4, ten juos visus pracekinti ir zinias patikrinti reikia, nes po savaites nuvariau vel tie patis su markeriu zymas ant vakumo ir pusles padariau, kad keiciau ir TA praejau nieko netverkes, tas pats nebeime manes jo kolega, kaip sakau dabar oi sako pakeitei kitas reikalas, juoa gilmuoti reikia ir deti i interneta su slapta kamera, ir kaip antra karta nieko netvarkius jau TA praeini,

Savas

Taigis taigis kaipgis senai laikas situ dormajedu saika isvaikyti sunim sieko piauti nes tai yra tokiu bukagalviu, kad neskire verzles nuo pusasio tai absurtas as uz tikrus servizus.

Klaustuks

"Alcentuotina, jog techninės būklės apžiūros specifiškumas reikalauja specialių žinių ir patirties" - kodėl šito neakcentavo kai išsiuntė būrius aplinkosaugininkų į gatves tikrinti automobilių? Dauguma jų neskiria duslintuvo nuo aušintuvo!...

Stt

Tai padirbejome,tai tyrimą atlikome!!! Tiek metų tuo tik ir užsiėmeme! Taikius niuansus spresti STT reikalas?! Nebera kas veikt?

Povilas

Tiesiog susirinkus šaika,melžia pinigus ir tiek! O automobilio būklę ir be jų bent du ar tris kartus per TA galiojimą aš pasitikrinu servise,nematau tų ponų išlaikymo prasmės!

Lankytojas

Logiškai mąstant specializuoti auto servisai turėtų atlikti Tech apžiūras nereikėtų tarpininko dėl gedimų pašalinimu

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas