Tegyvuoja vidaus degimo varikliai! Naujausias tyrimas atskleidžia katastrofišką elektromobilių trūkumą, pateikiami skaičiai nustebins daugelį

Arnas Balčiūnas

2024-04-22, 19:55

7 komentarai (-ų)

Remiantis neseniai paskelbta 2024 metų „Consumers Reports“ savininkų pasitenkinimo patikimumu apklausa, elektromobiliai yra kur kas mažiau patikimi, nei vidaus degimo varikliais varomos transporto priemonės.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Tegyvuoja vidaus degimo varikliai! Naujausias tyrimas atskleidžia katastrofišką elektromobilių trūkumą, pateikiami skaičiai nustebins daugelį

Iš 330 000 transporto priemonių, kurių pagaminimo metai svyruoja nuo 2000 iki 2024 metų, savininkų „Consumer Reports“ surinkti duomenys rodo, kad elektromobiliai yra vidutiniškai 79 proc. mažiau patikimi nei vidaus degimo varikliais varomos transporto priemonės, nepaisant mažiau judančių dalių ir paprastesnės pavaros konstrukcijos.

Kalbant apie patikimumą, „plug-in“ tipo hibridai vertinami dar prasčiau, ir kelia 146 proc. daugiau problemų, nei įprastiniai degalais varomi automobiliai. Intriguoja tai, kad tradicinės hibridinės transporto priemonės gavo geriausią įvertinimą ir sukelia 26 proc. mažiau problemų, palyginus su vidaus degimo varikliais varomomis transporto priemonėmis.

„Consumer Reports“ teigimu, elektromobilių kūrimo metu atsirandančios naujos technologijos reiškia, kad ankstyvieji jų naudotojai turės susidurti su tam tikrais sunkumais, kol bus pagerintas šių technologijų patikimumas.

„Kuo daugiau laiko transporto priemonė ar technologija praleidžia gamyboje, tuo daugiau klaidų yra ištaisoma“, teigė „Auto Testing“ vyresnysis direktorius Jake’as Fisheris. „Automobilių gamintojai, kurie nuo seniau gamina elektromobilius, gerina savo patikimumą“.

J. Fisheris siūlo, kad jei žvalgotės į „Tesla“ gamintoją, verčiau turėtumėte rinktis „Model 3“, o ne „Cybertruck“, nes „Model 3“ gamyba vykdoma ilgus metus, o tai reiškia, kad daugybė gamybinių trūkumų jau yra ištaisyti. Iš kitos pusės, „Cybertruck“ yra visiškai nauja transporto priemonė, kuri, prasidėjus prekybai, tikėtina turės „daug didėjančių problemų“.

„Consumers Reports“ atliktame tyrime prasčiausiai sekėsi elektrinių sunkvežimių segmentui. Grupę šiuo metu sudaro vos dvi transporto priemonės: „Ford F-150 Lightning“ ir „Rivian R1T“. Kol „Ford“ bando išspręsti su baterijomis ir įkrovimu susijusias bėdas, remiantis apklausa, „Rivian“ kyla iššūkių dėl surinkimo kokybės ir klimato kontrolės funkcijų. Tai tik įrodo, kad nei pradedantieji, nei ilgamečiai automobilių gamintojai nėra atsparūs elektromobilių keliamoms problemoms.

Didžiausia tyrimo staigmena – tai įprastiniai hibridai, užėmę geriausią poziciją dėl savo pavaros tipo patikimumo. „Consumer Reports“ teigimu taip yra todėl, kad įprastinė hibridinė technologija, tarp pirkėjų, nesidominčių naujausiomis technologijomis, gyvuoja jau daugybę metų.

„Kalbant apie patikimumą, lėtas ir patikimas laimi lenktynes. Greitus ėjimus atliekantys gamintojai ir yra tie, kuriems kai kurios naujos technologijos kelia problemų“, - teigė J. Fisheris.

7 komentarų

Kunigas

Dabar tik vienas klausimas belieka:
Kas daugiau teršia?
1) Elektromobiliai savo gamybos ir utilizavimo procesu?
2) Vidaus degimo variklį turintys savo eksploatavimo fazėje?

Ričardas

Nereikia daryti tragedijos iš to, kad elektromobiliai nelabai patikimi. Prisiminkite, koks vidaus degimo variklius turinčių automobilių patikimumas buvo tuomet, kai nuo jų gamybos pradžios buvo praėję tiek metų, kiek metų dabar gaminami elektromobiliai ir, manau, viskas bus aišku. Neabejotinai jie tobulės ir netolimoje ateityje bus gerokai patikimesni, nei dabar.

Bens

Žaliasis terorizmas, kaip ir kitos terorizmo atmainos, gali PRIVERSTI TIK KAI KURĮ LAIKĄ IR KAI KURIUOS ASMENIS paklusti.
Galutiniam rezultate terorizmas VISADA IŠAIŠKINAMAS IR NUGALIMAS.

Os

Nesusimaišyk vartodamas :) Gamta yra mūsų motina ir maitintoja,o žmogus komforto vergas,per kuri kyla karai ir visa kita.Tad nelabai čia klimatas dėtas,žmogaus isikišimas ir persistengimas atveda iki tokių bėdų!

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas