„Tesla“ automobilių turėtojams – dar vienas košmaras: kai kurie modeliai turi sunkiai suvokiamų problemų, gamintojas priverstas imtis veiksmų

Arnas Balčiūnas

2023-06-08, 13:30

0 komentarų

Automobilių rinka keičiasi. Visame pasaulyje vis labiau populiarėja elektrinės transporto priemonės, o tai atsispindi ir pardavimų ataskaitose. Vienas populiariausių elektromobilių gamintojų – „Tesla“. Tačiau JAV automobilių gamintojas nuolat susiduria su įvairiausiomis problemomis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Tesla“ automobilių turėtojams – dar vienas košmaras: kai kurie modeliai turi sunkiai suvokiamų problemų, gamintojas priverstas imtis veiksmų

„Tesla“ mašinos dažnai giriamos už tai, kad yra vieni saugiausių automobilių kelyje. Jie rodo gerus saugos rezultatus atliekant avarijų testus ir turi funkcijų, kurios padeda apsaugoti vairuotojus ir keleivius eismo įvykio atveju.

„Tesla“ taip pat naudoja dirbtinį intelektą, kad padėtų išvengti nelaimingų atsitikimų ir kartais gali kompensuoti vairuotojo klaidas. Tačiau nė viena iš šių saugos funkcijų nepadeda, jei nukrenta vairas. O tokių pranešimų, kad važiuojant nukrito „Tesla Model Y“ vairai, tikrai pasitaikė.

„Tesla“ yra žinoma dėl savo novatoriškų funkcijų, tačiau taip pat žinoma, kad bendrovė yra atšaukusi savo transporto priemones dėl su sauga susijusių problemų. Anksčiau „Tesla“ yra atšaukusi automobilius dėl problemų su stabdžiais, vairo stiprintuvu ir oro pagalvėmis. Pavyzdžiui, prieš kurį laiką pranešėme apie tai, kad bendrovė Kinijoje atšaukė dešimtis tūkstančių automobilių. Dabar „Tesla“ atšaukia 137 „Model Y“ automobilius, nes gali nukristi jų vairai.

Atšaukimas vykdomas dėl to, kad vienas tvirtinimo elementas gali būti nepakankamai priveržtas, dėl ko vairas gali atsilaisvinti automobiliui važiuojant. Jei manote, kad tokia problema iškyla pirmą kartą, klystate. Tai trečias žinomas atvejis, kai „Tesla“ vairas nukrenta. Pirmasis incidentas įvyko 2020 metais, o antrasis - 2021 metais.

Atšaukimas taikomas „Model Y“ transporto priemonėms, pagamintoms nuo 2022 sausio 1 dienos iki 2023 metų kovo 25 dienos „Tesla“ patikrins paveiktų transporto priemonių vairus ir prireikus priverš tvirtinimo detales. Nukentėjusių transporto priemonių savininkai bus informuoti paštu.

Laimei, dėl šios techninės problemos nebuvo pranešta apie avarijas, sužalojimus ar mirtis. Jei turite „Tesla“ ir nerimaujate dėl vairo, turėtumėte susisiekti su įmone ir suplanuoti patikrinimą.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas