Vietnamo startuolis mes iššūkį „Tesla“: netrukus pristatys du elektromobilius ir ketina plėstis į Europą

Paulius Černiauskas

2021-09-30, 10:15 (atnaujinta 2022-11-29, 02:05)

0 komentarų
Vietnamo startuolis mes iššūkį „Tesla“: netrukus pristatys du elektromobilius ir ketina plėstis į Europą

Kasdien vis labiau kaistant įtampai tarp žemyninės Kinijos ir Vietnamo, pirmasis Vietnamo automobilių prekės ženklas bando patekti į pasaulines rinkas. Kaip rašoma oficialiame pranešime, Vietnamo automobilių gamintojas „VinFast“ dar 2023 metais ketina debiutuoti Vokietijoje, Prancūzijoje ir Nyderlanduose, o vėliau ir kitose Europos šalyse. „VinFast“ yra didžiausio Vietnamo konglomerato „Vingroup JSC“ padalinys, o naujieji elektromobiliai jau dabar vadinami šios šalies atsaku gigantei „Tesla“.

Bendrovė nusisamdė buvusį „Opel“ generalinį direktorių Michaelą Lohschellerį savo naujuoju vedliu ir kitais metais Europoje debiutuos su dviem visureigiais elektromobiliais - vidutinio dydžio „VF e35“ ir septynių vietų „VF e36“, kuriuos abu sukūrė Italijos bendrovė „Pininfarina“. Po pristatymo, kuris įvyks dar šių metų pabaigoje, abu modeliai bus pradėti gaminti Vietname, Šiaurės Amerikoje ir Europoje maždaug 2022 metų viduryje.

Dar 2019 metais įmonė „VinFast“ tapo pirmuoju visaverčiu vietinių automobilių gamintoju Vietname siūliusi benzininius automobilius pažymėtus nuosavu logotipu. „VinFast“ B2B pardavimų viceprezidentas Emielis Hendriksenas praėjusį ketvirtadienį sakė, kad automobilių gamintojas žvelgia į Italiją, Skandinaviją, Šveicariją ir Austriją antrame savo Europos plėtros strategijos žingsniui. „Mes svarstome šias šalis prijungti 2023 metais“, - sakė jis per pristatymą „Pininfarina“ būstinėje Turine.

Praėjusiais metais bendrovė Vietnamo vidaus rinkoje pardavė apie 30 000 transporto priemonių ir buvo užsibrėžusi tikslą per 2022 metus parduoti dar 15 000 elektromobilių, nors jos atstovai ketvirtadienį nepateikė išsamių prognozių Europos rinkai. „VinFast“ iš pradžių rinksis tiesioginio platinimo modelį Vokietijoje, Prancūzijoje ir Nyderlanduos, kuris bus pagrįstas elektromobilių pristatymais parodų salėse, tačiau vėliau įmonė planuoja plėsti savo agentūras ir kitose šalyse.

Anksčiau buvo pasigirdę gandų, jog bendrovė „Vingroup“ norėjo pasiūlyti „VinFast“ pristatyti į JAV rinką anksčiau nei Europos ar Azijos rinkoms ir tai įmonei būtų atsiėję apie 60 mlrd. JAV dolerių, tačiau gandai nepasitvirtino. Tą patvirtino ir „VinFast Europe“ generalinė direktorė Bicha Tran: „Mes tęsiame savo planus, viskas Europoje juda, kaip planuota“.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas