Siunčiamas raginimas tiems, kurie svarsto apie daugiabučių renovaciją: siekiantiems A energinės klasės liko mėnuo pateikti paraiškai

Pranešimas spaudai

2024-02-20, 17:00

0 komentarų

Aplinkos projektų valdymo agentūra (toliau – APVA) primena, kad dar galima teikti paraiškas daugiabučiams atnaujinti, kurio pagrindinė sąlyga – po renovacijos pasiekti ne mažesnę kaip A pastato energinio naudingumo klasę ir šiluminės energijos sąnaudas sumažinti ne mažiau kaip 40 proc.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Siunčiamas raginimas tiems, kurie svarsto apie daugiabučių renovaciją: siekiantiems A energinės klasės liko mėnuo pateikti paraiškai

Kvietimas tęsis iki kovo 18 d. arba kol baigsis kvietimui numatytos lėšos. Šiam kvietimui skirta 410 mln. eurų.

Pagal šį kvietimą paraiškas gali teikti daugiabučio namo bendrojo naudojimo objektų valdytojai, daugiabučio namo atnaujinimo projekto įgyvendinimo administratoriai, savivaldybės bei savivaldybės paskirti energinio efektyvumo didinimo programos įgyvendinimo administratoriai.

Nuo kvietimo pradžios APVA yra sulaukusi 45 paraiškų, iš kurių 29 projektai jau yra patvirtinti, likę – vertinami arba tikslinami.

Šiems projektams numatomas lengvatinis kreditas, 100 proc. subsidija statybų techninės priežiūros projekto parengimui, administravimo faktinėms išlaidoms apmokėti (neviršijant Vyriausybės nustatytų dydžių), 30 proc. kompensacija rangos darbams energiją taupančioms priemonėms bei papildoma 20 proc. kompensacija daugiabučio šildymo ir karšto vandens sistemų atnaujinimui.

Paraiškoms atnaujinti daugiabučius iki A klasės netaikomas konkursinis paraiškų atrankos būdas, t.y. paraiška nagrinėjama iškart ją pateikus ir nustačius, kad ji atitinka reikalavimus, ir pasirašoma valstybės paramos sutartis.

Šio kvietimo paraiškos teikiamos per Agentūros APVIS sistemą iki 2024 m. kovo 18 d.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas