Aiškėja tamsiausios lietuvių paslaptys: internetu perka tai, ko nedrįsta pirkti parduotuvėse

Pranešimas spaudai

2023-04-08, 09:10

0 komentarų

Lietuvos gyventojai programėle telefone vis dažniau į namus užsisako ne tik restoranų maistą, bet ir įvairias prekes iš parduotuvių.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
Aiškėja tamsiausios lietuvių paslaptys: internetu perka tai, ko nedrįsta pirkti parduotuvėse

Platformos „Wolt“ duomenys rodo, kad lietuviai vidutiniškai tai daro 1-2 kartus per savaitę, o bendras užsakymų iš parduotuvių skaičius per metus išaugo net keletą kartų. Pagal užsakymų iš parduotuvių skaičių Lietuvos vartotojai lenkia estus, tačiau atsilieka nuo latvių, kurie prekes iš parduotuvių per programėlę vidutiniškai užsisako 2-3 kartus per savaitę.

„Wolt“ Baltijos šalių vadovė Liis Ristal sako, kad dažniausiai kurjerių paslaugomis gyventojai naudojasi namuose pritrūkę tam tikrų produktų arba paprasčiausiai pamiršę jų nusipirkti parduotuvėje. Tokia priemonė taip pat pasitelkiama, kai reikia greitai išspręsti tam tikras problemas – pavyzdžiui, sugedus telefono pakrovėjui ir prireikus naujo.

„Gyventojai ieško e. komercijos sprendimų, kurie padėtų taupyti laiką ir sumažintų buitinių rūpesčių. Tarkime, grįžus namo po darbo ir supratus, kad šaldytuve trūksta vieno ar kito ingrediento vakarienei, vietoje ėjimo į parduotuvę vis dažniau renkamasi prekes užsisakyti programėle. Kurjerių paslaugos taip pat praverčia nespėjus pasiruošti artimųjų ar draugų gimtadieniams bei kitoms progoms, nupirkti kam nors dovanų. Dėl to užsakymų skaičius ypač išauga tokiomis dienomis kaip vasario 14-oji ar kovo 8-oji, o taip pat prieš didžiąsias metų šventes“, – pažymi L. Ristal.

Ristal teigimu, neabejotinai svarbus ir anonimiškumo bei privatumo aspektas – prekės programėle į namus dažnai užsakomos, kai į tam tikras parduotuves žmogui eiti yra nedrąsu ar nejauku ir norisi likti nepastebėtam. Dažniausiai tai yra suaugusiųjų ir erotinių prekių parduotuvės, kurių asortimentas taip pat prieinamas per „Wolt“.

Platformos duomenimis, iš per programėlę parduotuvėse užsakytų produktų šalies gyventojų prekių krepšeliuose pernai dažniausiai atsidurdavo bananai ir gazuotas bei negazuotas vanduo. Tačiau kartu pastebima tendencija, kad vis daugiau vartotojų tokiu būdu užsisakinėja buitinės chemijos, namams skirto dekoro ir maisto prekių skirtų augintiniams.

Ristal pastebi, kad vis dažniau prekes per programėlę užsisakinėja ne tik gyventojai, bet ir smulkus verslas. Pavyzdžiui, maitinimo įstaigos tokiu būdu užsisako didesnius kiekius pieno, vandens, ledukų ar kitų prekių. Tokiu atveju užsakymą neretai tenka vykdyti keliems kurjeriams arba vienam į prekybos vietą vykti keletą kartų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas