Atsibodo reklaminiai el. laiškai „Gmail“ paskyroje? „Google“ pagaliau išleido atnaujinimą, kuris patiks daugeliui, tačiau naujovė kol kas prieinama ne visiems

Lukas Snarskis

2023-12-31, 13:30 (atnaujinta 2024-01-01, 12:55)

0 komentarų

Skaičiuojama, kad biuro darbuotojas kasdien į elektroninį paštą vidutiniškai gauna apie 121 laišką. Žinoma, ne visi jie būna pageidaujama ar reikalinga, o dažna problema – reklaminiai laiškai, kurie užkemša daugelio mūsų elektroninio pašto dėžutes.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Atsibodo reklaminiai el. laiškai „Gmail“ paskyroje? „Google“ pagaliau išleido atnaujinimą, kuris patiks daugeliui, tačiau naujovė kol kas prieinama ne visiems

Kiekvienas iš mūsų kasdien gauna daugybę įvairių laiškų į savo „Gmail“ pašto dėžutę. Didžioji dalis jų – įvairūs reklaminiai ar panašaus pobūdžio laiškai, kurių niekas nenorėtų gauti. Dar šių metų spalį „Google“ skelbė, jog ketina kovoti su tuo. Vienas iš sprendimų – ženkliai lengvesnis prenumeratų atsisakymas.

Nuo „Google“ paskelbtų naujienų praėjo nemažai laiko, o tikslios datos kada bus pristatytos naujienos – buvo nežinomos. Situacija keičiasi dabar, nes JAV technologijų milžinė pagaliau pasiūlė šią galimybę, tačiau kol kas ji prieinama tik „Apple“ išmaniųjų telefonų turėtojams.

„iPhone“ išmaniesiems telefonams skirtoje „Gmail“ programėlės versijoje atsirado prenumeratų leidžiantis atsisakyti mygtukas, kuris atvaizduojamas prie laiško siuntėjo vardo ar pavadinimo. Tai labai sveikintinas žingsnis, nes leis „Gmail“ vartotojams atsikratyti nepageidaujamų laiškų, pavyzdžiui, akcijų, naujienlaiškių, trumpai tariant, laiškų, kurių naudotojas neužsisakė.

Kaip jau minėjome, mygtukas, kuris leidžia atsisakyti prenumeratų, yra šalia siuntėjo vardo arba iškart po temos eilute dešinėje pusėje. Bakstelėjus jį, bus atvertas iššokantis langas, jog vartotojas galėtų patvirtinti šį savo žingsnį. Patvirtinimas leis „Gmail“ išsiųsti el. laišką iš naudotojo paskyros tiesiai siuntėjui. Šiam metodui reikia tik vieno bakstelėjimo ir daugiau nereikia sukti galvos dėl papildomo veiksmų.

Naujasis prenumeratos atsisakymo mygtukas yra kur kas patogesnis ir sutaupo „Gmail“ vartotojams nemažai papildomo laiko nei iki šiol naudoti metodai. Priminsime, jog „Gmail“ naudotojai turėdavo eiti į el. laiško turinio apačią ir ieškoti siuntėjo prenumeratos atsisakymo mygtuko. Kitas būdas buvo spustelėti trijų taškų meniu laiško lango viršuje ir pasirinkti „atsisakyti prenumeratos“.

Kaip jau minėjome, kol kas ši galimybė prieinama tik su „iOS“ operacine sistema veikiančiuose įrenginiuose. Žinoma, „Google“ jau netrukus turėtų šią galimybę pasiūlyti ir „Android“ išmaniųjų telefonų turėtojams. Naujasis prenumeratų atsisakymo būdas taip pat yra pasiekiamas ir naršyklėse prieinamoje „Gmail“ versijoje, kuri yra šalia siuntėjo vardo, tačiau kai kuriuose laiškuose, norint atsisakyti prenumeratos, naudotojui reikės eiti į jų svetainę.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas