Dar vienas bankas siunčia perspėjimą lietuviams: tokie vizitai gali turėti netikėtų nesklandumų, čia pasinaudoti banko kortelėmis veikiausiai nebepavyks

Pranešimas spaudai

2023-09-26, 14:10

3 komentarai (-ų)

Sankcijų apimčiai nuolat didėjant, Baltarusijoje lieka vis mažiau galimybių naudotis Lietuvoje veikiančių bankų kortelėmis.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Dar vienas bankas siunčia perspėjimą lietuviams: tokie vizitai gali turėti netikėtų nesklandumų, čia pasinaudoti banko kortelėmis veikiausiai nebepavyks

Atsižvelgiant į augančią sankcijų apimtį ir su tuo susijusias rizikas, bus ribojamos galimybės naudotis „Citadele“ išduotomis mokėjimo kortelėmis Baltarusijos teritorijoje, teigiama bendrovės išplatintame pranešime.

Banko išplatintame pranešime teigiama, jog tai reiškia, kad nuo 2023 metų spalio 2 dienos „Citadele“ negalės užtikrinti galimybės atsiskaityti banko kortelėmis ar išsigryninti pinigų bankomatuose Baltarusijos teritorijoje.

Klientai, ketinantys vykti į Baltarusiją, turėtų iš anksto pasirūpinti grynaisiais, prieš atvykdami į šalį. Taip pat primename, jog Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerija primygtinai rekomenduoja Lietuvos Respublikos piliečiams nevykti į Baltarusiją.

Analogiškų veiksmų ėmėsi ir kitas Lietuvoje veikiantis bankas

Priminsime, jog analogiškų veiksmų ėmėsi ir SEB bankas. Šio banko atstovai pataria klientams nepasikliauti atsiskaitymu SEB kortelėmis Baltarusijoje, nes mokėjimai gali nepavykti, taip pat gali nepavykti pasiimti grynųjų visuose bankomatuose Baltarusijoje. Bankas rekomenduoja pasiruošti iš anksto ir pasirinkti kitus atsiskaitymo būdus.

„Mastercard“ jau kurį laiką atsiskaitymus blokuoja fizinėse ir e. prekybos vietose, kuriose įrengti sankcionuotų bankų skaitytuvai, dėl to atsiskaityti SEB banko kortelėmis jau dabar galima ne visur. Vietų, kuriose negalima atsiskaityti, skaičius auga – sankcijų apimčiai nuolat didėjant, SEB bankas taip pat nuolat peržiūri banko taikomus ribojimus ir rizikų valdymo būdus.

Nuo 2022 metų gegužės 15 dienos SEB nebevykdo mokėjimų į Baltarusiją ir iš jos bet kokia valiuta, bankas taip pat sustabdė kortelių siuntimą į Baltarusiją.

Apie analogiškus sprendimus pranešė ir „Swedbank“. Kiek anksčiau, bankas išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad nuo rugsėjo 6 d. „Swedbank“ nebegalės užtikrinti galimybės atsiskaityti mokėjimo kortelėmis Baltarusijos teritorijoje veikiančiose prekybos ir paslaugų vietose.

Galimybė naudotis „Swedbank“ kortelėmis Rusijos teritorijoje buvo apribota 2022 m. kovą, o praėjusių metų balandį ir gegužę sustabdyti mokėjimai iš ir į Rusiją bei Baltarusiją.

3 komentarų

Anonimas

Kažkoks durnynas. Ką tik išbuvau Baltarusijoje savaitę, viskas ten gerai, niekas nesikabinėja, neverbuoja, netrukdo. Tik mūsų JAV subinlaižiai nebežino kaip siautėti. Debilai.....

Arnoldas

juk raso kad ne visur galima bus atsiskaityti.Nereikia taip jautriai reaguoti.😉

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas