E.Musko problemos niekaip nesibaigia: „Twitter“ darbuotojai ir vėl padavė kompaniją į teismą, paaiškėjo to priežastys

Tomas Eidukevičius

2023-06-25, 07:35

0 komentarų

Keletas esamų ir buvusių „Twitter“ darbuotojų padavė ieškinį socialinės žiniasklaidos bendrovei.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
E.Musko problemos niekaip nesibaigia: „Twitter“ darbuotojai ir vėl padavė kompaniją į teismą, paaiškėjo to priežastys

Jie tvirtina, kad jiems nebuvo sumokėta dešimtys milijonų dolerių premijų, nepaisant pažadų, kad tai bus padaryta. Ieškinys buvo pateiktas birželio 20 dieną San Francisko federaliniame teisme.

Likus mėnesiui iki to, kai Elonas Muskas įsigijo įmonę, „Twitter“ darbuotojams buvo suteiktos garantijos. Jiems buvo pasakyta, kad jie gaus visą 2022 metų premijų sumą.

Darbuotojai tvirtina, kad pažadus davė keli tuo metu buvę įmonės vadovai, įskaitant buvusį finansų direktorių Nedą Segalą. Tačiau atvykus Muskui šie pažadai dėl premijų iki šiol neįgyvendinti.

Pagrindinio ieškinio ieškovo, buvusio vyresniojo kompensacijų direktoriaus Marko Schobingerio, kuris tik praėjusį mėnesį paliko „Twitter“, advokatai siekia pareikšti kolektyvinį ieškinį esamų ir buvusių „Twitter“ darbuotojų vardu. Ieškovų advokatė Shannon Liss-Riordan teigė, kad „Twitter“ buvo skolinga „dešimtis milijonų dolerių“ premijų.

„Twitter“ turi piniginių premijų planą, kuris išmokamas kiekvienais metais. Ieškinyje taip pat teigiama, kad „Twitter“ nesumokėjo bent 50 proc. tikslinių sumų už 2022 m.

Muskas išformavo „Twitter“ ryšių su žiniasklaida komandą ir neatsakė į komentarus, išskyrus automatinį atsakymą. Įmonei nuo Musko įsigijimo daug kartų buvo iškelta byla dėl to, kad tariamai nesumokėjo sąskaitų, įskaitant nuomą, o buvę darbuotojai – dėl išeitinių ir likutinių išmokų.

„Twitter“ darbuotojų San Francisko federaliniame teisme pateiktas ieškinys bendrovei dėl dešimčių milijonų dolerių premijų, kurios, jų teigimu, nebuvo sumokėtos nepaisant pažadų, šiuo metu vis dar tęsiamas. Pagrindinis ieškovas Markas Schobingeris ir jo advokatai siekia kolektyvinio ieškinio statuso.

Jie to siekia esamų ir buvusių „Twitter“ darbuotojų vardu. Jie teigia, kad bendrovė yra skolinga „dešimtis milijonų dolerių“ premijų. „Twitter“ neatsakė į prašymus pakomentuoti, o byla toliau tęsiama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas