„Google“ paieška sulaukė didžiulio atnaujinimo: bendrovė pasiūlė išskirtines dirbtinio intelekto galimybes, tačiau tai išbandyti gali ne visi

Tomas Eidukevičius

2024-05-15, 16:35

0 komentarų

Norėdami rasti norimą informaciją internete – daugelis mūsų pasitelkia „Google“ paieškos sistemą. Pastaroji nuolat tobulinama tam, kad prieiga prie informacijos būtų kuo paprastesnė, o taip pat ir patogesnė.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Google“ paieška sulaukė didžiulio atnaujinimo: bendrovė pasiūlė išskirtines dirbtinio intelekto galimybes, tačiau tai išbandyti gali ne visi

„Google“ paieška visuomet buvo nemokama, tačiau netrukus tai gali pasikeisti. JAV bendrovė siūlo dirbtiniu intelektų paremtą paieškos mechanizmą, kuris žinomas kaip „Search Generative Experience“, ir ši galimybė kol kas yra nemokama.

Iki šiol ši funkcija buvo testavimų stadijoje, tačiau dabar tampa prieinama JAV rinkoje. „Google“ paieška pasipildys specialiomis jūsų užklausos apžvalgomis, kurias, žinoma, sugeneruos dirbtinis intelektas. Ir nors „Search Generative Experience“ prieinama tik JAV, tačiau iki metų pabaigos turėtų pasirodyti ir kitose rinkose.

Šios dirbtinio intelekto sugeneruotos apžvalgos, kaip rodo pavadinimas, leis jums greitai apžvelgti temą su nuorodomis, kad galėtumėte sužinoti daugiau. Tai jau buvo galima rasti kai kurių temų „Google“ paieškoje. JAV bendrovės teigimu, iki metų pabaigos ši galimybė turėtų pasiekti milijardą internautų.

„Search Generative Experience“ apžvalgos taip pat tinka sudėtingiems klausimams, kuriuos galite užduoti vienu ypu, todėl galite ieškoti prašant pateikti pačią reikalingiausią informaciją bei užduodant daugybę klausimų, o dirbtinis intelektas pateiks jums visas reikiamas detales. Tiesa, panašu, kad bent jau kol kas ši galimybė veiks tik anglų kalba.

Verta prisiminti ir tai, jog „Google“ kuris laikas svarstė apmokestinti šią galimybę. Bendrovės vadovai dar nėra priėmę galutinio sprendimo, ar apmokestinti šią galimybę, tačiau „Google“ inžinieriai šiuo metu kuria technologinius sprendimus, kurie leistų apmokestinti funkcionalumą.

Jeigu būtų nuspręsta realizuoti šią idėją – tai reiškia, jog norint naudotis generatyviniu dirbtiniu intelektu paieškos variklius – vartotojams reikėtų mokėti papildomai.

Kitas variantas būtų kai kurias aukščiausios kokybės paieškos su dirbtiniu intelektu funkcijas susieti su esamomis prenumeratomis, kurios jau dabar suteikia prieigą prie „Gemini“ tokiuose produktuose kaip „Gmail" ar „Google Docs“. Kad ir kas nutiktų, daugelio naudojama senoji paieškos sistema išliks nemokama.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas