„Google“ pristatė neįtikėtiną naujovę: „Gmail“ vartotojai galės išbandyti naują galimybę, kuri nustebins net ir visko mačiusius

Tomas Eidukevičius

2023-05-19, 14:00 (atnaujinta 2023-05-20, 00:08)

2 komentarai (-ų)

„Google“ šiemet jau surengė kasmetinę kūrėjų konferenciją „Google I/O“, kurioje pristatė gausybę naujienų. Be naujų produktų, bendrovės atstovai ir paskelbė apie kai kurių kompanijos programėlių naujas galimybes.

„Poco F6 Pro“ išmanusis dabar kainuoja tik 412,02 eurus su nuolaidos kodu DHJULYPROMOTIO55. Spauskite čia, kad įsigyti.
„Google“ pristatė neįtikėtiną naujovę: „Gmail“ vartotojai galės išbandyti naują galimybę, kuri nustebins net ir visko mačiusius

JAV technologijų milžinės atstovai paskelbė apie daugybę naujų saugos funkcijų savo „Gmail“ ir „Google Drive“ paslaugoms. Naujomis funkcijomis siekiama padėti vartotojams pagerinti privatumą ir duomenų saugumą.

Viena iš ryškiausių naujų funkcijų yra „dark web“ ataskaita, skirta „Gmail“. Ši funkcija nuskaitys vartotojų „Gmail“ adresus, kad sužinotų, ar jie buvo paviešinti „dark web“. Jei kas nors aptiks vartotojo el. pašto adresą minėtoje interneto erdvėje, „Google“ suteiks informacijos, kaip apsaugoti paskyrą.

„Google“ taip pat plečia savo apsaugą nuo šlamšto į „Google Drive“. Naujasis „Google Drive“ šlamšto peržiūrėjimas automatiškai klasifikuos akivaizdžius šlamšto el. laiškus ir priedus, todėl vartotojams nereikės gaišti laiko juos rūšiuojant rankiniu būdu.

Be šių naujų funkcijų, „Google“ taip pat leis vartotojams lengviau ištrinti paieškos istoriją „Google“ žemėlapiuose. Anksčiau vartotojai turėjo atlikti keletą veiksmų, kad ištrintų savo paieškos istoriją. Dabar jie gali tiesiog spustelėti mygtuką ir ištrinti viską iš karto.

Taigi šios naujos saugos funkcijos yra sveikintinas „Google“ produktų rinkinio papildymas. Be to, jie padės vartotojams geriau apsaugoti savo privatumą ir duomenis, taip leidžiant ramiau naudotis „Google“ paslaugomis.

Štai šiek tiek papildomos informacijos apie naujas funkcijas:

  • „Dark web“ ataskaita, skirta „Gmail“. Ši funkcija nuskaitys vartotojų „Gmail“ adresus, kad sužinotų, ar jie buvo atskleisti „dark web“. Jei vartotojo el. pašto adresas randamas „dark web“, „Google“ suteiks jam informacijos, kaip apsaugoti paskyrą.
  • „Google Drive“ apsauga nuo šlamšto. Naujasis „Google“ disko šlamšto peržiūrėjimas automatiškai klasifikuos akivaizdžius šlamšto el. laiškus ir priedus. Todėl naudotojams nereikės gaišti laiko rūšiuojant juos rankiniu būdu.
  • Patobulintas paieškos istorijos ištrynimas Žemėlapiuose. Dabar vartotojai gali tiesiog spustelėti mygtuką ir ištrinti visą paieškos istoriją „Google“ žemėlapiuose.

Tiesa, vakar, trečiadienį, rašėme ir apie bendrovės planus pašalinti nenaudojamas „Gmail“ paskyras. Plačiau apie tai skaityti galite paspaudę čia.

2 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas