Internete plinta kalbos apie galimą „Gmail“ uždarymą: internautai sunerimo dėl savo pašto dėžučių, savo atsakymą pateikė ir „Google“

Arnas Balčiūnas

2024-02-27, 07:46 (atnaujinta 2024-02-27, 22:38)

0 komentarų

Technologijų rinką nuolat supa patys įvairiausi gandai. Kone kasdien pasirodo pranešimų apie naujus produktus, apie įrenginių atšaukimą bei įvairiausi kiti pranešimai. Tokia informacija ne visada būna teisinga, tačiau dažnai sulaukia didžiulio dėmesio.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Internete plinta kalbos apie galimą „Gmail“ uždarymą: internautai sunerimo dėl savo pašto dėžučių, savo atsakymą pateikė ir „Google“

2024 metai jau dabar pretenduoja tapti didžiausių gandų metais. Šiemet jau girdėjome gandus apie galimą „OnePlus“ ir „Oppo“ partnerystės su „Hasselblad“ nutraukimą, tačiau tokios kalbos nepasitvirtino. Dabar pasirodė gandų ir apie daugelio mūsų naudojamą „Gmail“ el.pašto platformą.

Socialiniame tinkle „X“ išplito įrašas apie neva „Google“ siunčiamą informacinį laišką, kuriame teigiama, jog „Gmail“ paslauga „artėja prie saulėlydžio“. JAV technologijų bendrovės laiške teigiama, kad nuo šių metų rugpjūčio mėnesio bus nutrauktas „Gmail“ palaikymas.

„2024 m. rugpjūčio 1 dieną „Gmail“ oficialiai nustos veikti ir baigs teikti savo paslaugas. Tai reiškia, kad „Gmail“ nebepalaikys el. laiškų siuntimo, gavimo ir saugojimo", - rašoma pranešime.

Nemažai daliai internautų tai sukėlė susirūpinimą, nes tokia informacija pasirodė po to, kai „Google“ paskelbė, jog nuo birželio mėnesio bus uždaroma „Google Pay“. Verta pastebėti, jog „Google“ jau seniai naikina ir keičia programėlių, paslaugų ir techninės įrangos pavadinimus, iš viso tai buvo padaryta 293 kartus.

„Google“ taip dažnai uždaro ar nutraukia savo produktų palaikymą, jog internautai yra sukūrę specialią internetinę svetainę, kur pateikiamos visos tokios paslaugos ir programos. Jų sąrašas pateikiamas specialioje svetainėje killedbygoogle.com.

Žinoma, į tokius gandus neilgai trukus sureagavo ir „Google“ atstovai, kurie pateikė savo atsakymą. Oficiali „Gmail“ paskyra socialiniame tinkle „X“ paskelbė, jog „Gmail“ čia liks ir toliau“.

Kaip bebūtų, tokiame internautų pokšte yra ir dalis tiesos. „Google“ atstovai dar 2023 metais paskelbė, jog šiemet bus atsisakyta HTML rodinio „Gmail“ platformoje. Apie tai informuojama „Google“ pagalbos puslapiuose ir netgi yra pateikiamas perėjimo vadovas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas