Lietuviai sukilo prieš siūlomos mokesčių reformos pakeitimus: tūkstančiai jau pasirašė peticiją, pateikti ir pasiūlymai ką reikėtų daryti

Internetinės peticijos dažnai kuriamos išreikšti nepasitenkinimą vienu ar kitu įvykiu šalyje ar visame pasaulyje. Šią savaitę kai kurių asmenų nepasitenkinimą sukėlė mokesčių reformos siūlymas.

Prasidėjo kosminiai „Aliexpress“ išpardavimai – peržiūrėkite geriausius pasiūlymus paspaudus čia
Lietuviai sukilo prieš siūlomos mokesčių reformos pakeitimus: tūkstančiai jau pasirašė peticiją, pateikti ir pasiūlymai ką reikėtų daryti

Internetinėje peticijų platformoje „peticijos.lt“ pasirodė Andriaus Petaraičio sukurta peticija, kurioje renkami parašai dėl kovo 20 dieną paskelbtos mokesčių reformos dirbantiems individualiai arba turintiems mažąją bendriją. Autorius atkreipia dėmesį į labiausiai užkliuvusius galimus pakeitimus bei pateikė savo pasiūlymus, o per parą laiko šią peticiją pasirašė jau kone 2 tūkst. lietuvių.

„2023-03-20 Lietuvos Respublikos finansų ministerijos pateiktas mokesčių reformos siūlymas orientuotas į smulkiojo verslo žlugdymą.“, - teigiama A.Petaraičio sukurtoje peticijoje. Čia atkreipiamas dėmesys į labiausiai užkliuvusius ir didžiausią nepasitenkinimą sukėlusius mokesčių reformos siūlymus, kurių pro akis nepraleido smulkieji verslininkai bei individualiai dirbantys asmenys.

Teigiama, kad tokie pokyčiai, jeigu jie bus priimti, skatins šešėlinę ekonomiką, privers užsidaryti dalį smulkiųjų verslų, suteiks neproporcingą pranašumą didelėms įmonėms ir privers savarankiškai dirbančius asmenis kelti prekių bei paslaugų įkainius. Verta pastebėti, jog autorius pateikia ir savo siūlymus.

Peticijoje, kurią rasite paspaudę čia, siūloma nemažinti individualios veiklos sąnaudų nuo 30 iki 20 proc. arba nelaikyti Sodros sąnaudų neleidžiamais atskaitymais, jei taikomas sąskaitų rinkimo būdas ir nedidinti GPM tarifo nuo 15 proc. iki 32 proc. Peticijos autorius taip pat siūlo nemažinti verslo liudijimo galiojimo ribos nuo 45 tūkst. iki 20 tūkst. pajamų per metus.

Kaip jau minėjome, per mažiau nei parą šią peticiją pasirašė beveik 2000 lietuvių, o „peticijos.lt“ platformoje ji buvo peržiūra jau daugiau nei 14 tūkst. kartų.

1 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Darius

Istorija kartojasi, artėjant krizei, valdant konservatoriams, PRIIMAMAS SPRENDIMAS PRAKTIŠKAI PANAIKINTI VERSLO LIUDIJIMUS IR SUDARYTI SĄLYGAS IŠNYKTI INDIVIDUALIAI VEIKLAI. Kas buvo praėjusiu atveju? Dalis nuėjo į šešėlį o apie 70 000 į DARBO BIRŽĄ ir tai tęsėsi kelis mėnesius kol VALDŽIA SUPRATO kad, aukščiau vidutinių sugebėjimų SPECIELISTAS nesitaikstys su DARBO JAUČIO pozicija, ir jis arba emigruos, arba kažką darys...

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas