„Netflix“ ketina atsisakyti pigiausio prenumeratos plano: jau netrukus daugelis turės susimokėti gerokai daugiau, tačiau galima ir kita opcija

Arnas Balčiūnas

2024-01-26, 07:16

0 komentarų

Lietuvių pamėgta „Netflix“ platforma per pastaruosius keletą metų ne kartą kėlė kainas, o paskutinį kartą tokį sprendimą priėmė dar praėjusių metų pabaigoje. Negana to, platformos kūrėjai sugriežtino slaptažodžių dalinimosi taisykles. Ir ties tuo pokyčiai nesibaigia.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
„Netflix“ ketina atsisakyti pigiausio prenumeratos plano: jau netrukus daugelis turės susimokėti gerokai daugiau, tačiau galima ir kita opcija
Netflix / Unsplash nuotr.

Vienas didžiausių žaidėjų Lietuvos audiovizualinės žiniasklaidos rinkoje nusprendė panaikinti pigiausios prenumeratos planą, kuris jau netrukus taps neprieinamas daugeliui. Pranešama, jog jau antrojo šių metų ketvirčio metu tokia prenumerata bus panaikinta kai kuriuose regionuose, o vėliau analogiškas žingsnis bus žengiamas ir daugelyje kitų rinkų.

Dar praėjusiais metais „Netflix“ panaikino pigiausią planą JAV, JK ir Kanados rinkose ir jis tapo neprieinamas naujiems vartotojams, o senesniems – tenka mokėti daugiau nei anksčiau. „Netflix“ vadovai jau informavo savo investuotojus apie planuojamą visišką „Basic“ prenumeratos atsisakymą, o pirmosios rinkos, kur įvyks tokie pakeitimai – Kanada ir JAV.

Tokie pakeitimai gali pasiekti ir vartotojus Lietuvoje, o tam įvykus – mes turėsime keletą pasirinkimų. Mūsų rinkoje yra siūlomi trys planai – „Premium“, „Standard“ ir „Basic“. Pastarajam išnykus – liktų dvi brangesnės opcijos, o taip pat, reikėtų neatmesti varianto, jog mums būtų pasiūlytas ir planas su reklamomis.

Pranešama, jog nors planas su reklamomis ir kainuoja mažiau, tačiau vartotojai vis tiek mato dalį reklamų, o tai „Netflix“ leidžia generuoti didesnes pajamas nei surenkama iš „Basic“ prenumeratorių. Verta pastebėti, jog ir „Netflix“ vartotojai yra linkę mokėti už planą su reklamomis. Tokios prenumeratos populiarumas praėjusių metų pabaigoje išaugo net 70 proc., o tokį planą renkasi net 40 proc. vartotojų, kurie gyvena rinkose su šios prenumeratos prieinamumu.

„Netflix“ generalinio direktoriaus Grego Peterso teigimu, bendrovės siūloma prenumerata su reklamomis šiuo metu turi 23 mln. aktyvių naudotojų. Nesunku nuspėti, jog būtent šio plano populiarumą siekiama ir dar labiau praplėsti. Iki 2025 metų „Netflix“ nori, jog tai būtų populiariausia prenumeratos opcija, kas reikštų, kad toks planas netrukus turėtų pasiekti ir lietuvius.

Priminsime, jog Lietuvoje šiuo metu yra siūlomi trys planai - „Premium“, „Standard“ ir „Basic“. Pigiausias „Basic“ planas šiuo metu kainuoja 7,99 eurus per mėnesį, o tokia prenumerata suteikia 720p raišką. „Standard“ prenumerata mūsų šalyje kainuoja 9,99 eurus, o tai suteikia Full HD raišką. Brangiausias planas, siūlantis 4K HDR vaizdą kainuoja 11,99 eurus per mėnesį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas