Nuoširdi padėka ar tiesiog pasityčiojimas? „CrowdStrike“ išsiuntinėjo dovanas tiems, kurie buvo paliesti bendrovės sukeltos katastrofos

Lukas Snarskis

2024-07-27, 14:55

0 komentarų

Prieš daugiau nei savaitę įvykę sutrikimai, kurie palietė kone visa pasaulį, nebuvo pirmas kartas, kai populiari kibernetinio saugumo paslaugų teikėja „CrowdStrike“ smarkiai sutrikdė kelių operacinių sistemų darbą.

MEGA „Aliexpress“ išpardavimai – stulbinančios nuolaidos iki rugsėjo 4 dienos, peržiūrėkite karščiausius pasiūlymus
Nuoširdi padėka ar tiesiog pasityčiojimas? „CrowdStrike“ išsiuntinėjo dovanas tiems, kurie buvo paliesti bendrovės sukeltos katastrofos

Liepos 19 dieną dėl saugumo įmonės „CrowdStrike“ klaidingo atnaujinimo pavyko išjungti daugiau kaip 8 milijonus „Windows“ kompiuterių. Tai sukėlė didžiulį galvos skausmą IT administratoriams, kurie bandė išspręsti problemą, gavę „CrowdStrike“ ir „Microsoft“ rekomendacijas.

Daugeliui IT darbuotojų ir „CrowdStrike“ partnerių, kurie pastarosiomis dienomis buvo užsiėmę šių kompiuterių atkūrimu, bendrovė atsiuntė įdomų „atsiprašymą“ - skaitmeninį kodą, kurį galima naudoti maisto pristatymo paslaugoje „Uber Eats“.

Kaip praneša portalas „TechCrunch“, nemažai šį el. laišką gavusių žmonių paskelbė tikrąją žinutę arba pranešė, kad ją gavo X socialiniame tinkle. Kodas skirtas 10 JAV dolerių iš „Uber Eats“ arba lygiavertei sumai gimtojoje šalyje.

Žinutėje iš dalies teigiama, kad „CrowdStrike“ žino, jog jos nevykęs atnaujinimas sukėlė „papildomo darbo“ tiems IT partneriams. Jame priduriama: „Ir už tai siunčiame nuoširdžią padėką ir atsiprašome už nepatogumus“.

Žinutė baigėsi „CrowdStrike“ pareiškimu: „Kad išreikštume savo dėkingumą, kitas jūsų puodelis kavos ar vėlyvas naktinis užkandis - už mūsų pinigus!“ Jame buvo nurodytas „Uber Eats“ akcijos kodas arba naudotojai galėjo pasinaudoti QR kodu.

Keista, bet kai kurie elektroninio laiško gavėjai vėliau pranešė, kad bandydami pasinaudoti „Uber Eats“ kodu, jie gavo klaidos pranešimą, kuriame teigiama, kad kodas „buvo atšauktas jį išdavusios šalies ir nebegalioja“.

Nors paveiktų „Windows“ kompiuterių skaičius buvo mažesnis nei vienas procentas visų veikiančių „Windows“ kompiuterių, dėl „CrowdStrike“ „atnaujinimo“ išjungtų kompiuterių skaičius sugebėjo ilgam neigiamai paveikti daug svarbių įmonių ir sistemų.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas