Rusija nuteisė „Meta“ komunikacijos direktorių šešeriems metams kalėjimo dėl kaltinimų „terorizmu“

Technews.lt

2024-04-27, 10:55

0 komentarų

„Meta“ komunikacijos direktorių Andy Stone Rusijos teismas už akių nuteisė šešerius metus kalėti už „viešą terorizmo gynimą“. A. Stone kaltinamas tuo, kad 2022 m. kovo mėn. paskelbė komentarą socialiniame tinkle „Twitter/X“, kuriame pasisakė už agresyvius, priešiškus ir smurtinius veiksmus prieš „Rusijos kariškius, dalyvaujančius specialiojoje karinėje operacijoje“, taip Rusija vadina savo invaziją į Ukrainą.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Rusija nuteisė „Meta“ komunikacijos direktorių šešeriems metams kalėjimo dėl kaltinimų „terorizmu“

Kaltinimai dėl „terorizmo“ gali būti susiję su tuo, kad Stone paskelbė „Meta“ pareiškimą dėl 2022 m. politikos, kuria laikinai buvo leista jos socialinės žiniasklaidos svetainėse skelbti politinės raiškos formas, kurios paprastai pažeistų bendrovės paslaugų teikimo sąlygas, pavyzdžiui, „mirtis Rusijos okupantams“.

Kovo 10 d. Stone šį pareiškimą paskelbė „Twitter/X“, pridurdamas, kad „Meta“ vis tiek neleis raginimų smurtauti prieš Rusijos civilius gyventojus. Už tai Maskvos Antrojo vakarų karinio garnizono teismas nuteisė Stone šešerius metus kalėti griežto režimo kalėjime.

Dėl politikos pakeitimo Rusijos teismas „Facebook“ ir „Instagram“, jau uždraustus Rusijoje po invazijos į Ukrainą, pripažino kaltais dėl „ekstremistinės veiklos“, o Stone buvo įtrauktas į ieškomų asmenų sąrašą. Rusijos vyriausybinė naujienų agentūra TASS rašo, kad Stone komentare „buvo vieši raginimai įvykdyti mirtinus teroristinius išpuolius prieš kariškius“.

JAV ir Rusija nėra sudariusios ekstradicijos sutarties, todėl Stone turėtų būti saugus, jei tik laikysis atokiau nuo šalies. Agentūra „Interfax“ citavo Stone advokatę Valentiną Filippenkovą, kuri teigė, kad nuosprendis bus apskųstas.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas