Sunkiai suvokiami Kinijos cenzūros mąstai: paaiškėjo, kiek paskyrų ir įvairių pranešimų buvo panaikinta iš socialinių tinklų, skaičiai stulbinantys

Arnas Balčiūnas

2023-05-31, 13:35

0 komentarų

Kinijos interneto reguliavimo institucija „Kinijos kibernetinės erdvės administracija“ (CAC) paskelbė, kad ištrynė daugiau nei 1,4 mln. pranešimų socialiniuose tinkluose vykdant masinį susidorojimą socialinėje erdvėje.

Gaukite ‎100€ kuponų rinkinį ir 30% nuolaidą pirmam apsipirkimui „Temu“ parduotuvėje
Sunkiai suvokiami Kinijos cenzūros mąstai: paaiškėjo, kiek paskyrų ir įvairių pranešimų buvo panaikinta iš socialinių tinklų, skaičiai stulbinantys

„Reuters“ praneša, kad reguliavimo institucija vykdė du mėnesius trukusį tyrimą dėl apsimetinėjimo vyriausybės pareigūnais ir tariamos dezinformacijos įvairiais klausimais.

Kaip teigiama pranešime, didelis dėmesys buvo skiriamas „savimedijos“ paskyroms, veikiančioms per populiarias programas, tokias kaip „WeChat“, „Douyin“ ir „Weibo“. Sąvoka „savimedija“ paprastai vartojama kalbant apie paskyras, kuriose skelbiamos naujienos ir informacija, bet kurios nepriklauso valstybei arba jos nėra patvirtintos.

CAC penktadienį pranešė, kad nuo kovo 10 dienos iki gegužės 22 dienos buvo užblokuota 67 tūkst. socialinių tinklų paskyrų ir ištrinta šimtai tūkstančių įrašų. Iš jų apie 8 000 paskyrų buvo užblokuota dėl „skleistos netikrų naujienų, gandų ir žalingos informacijos“. Be to, buvo beveik milijonas kitų paskyrų, kurioms buvo taikomos švelnesnės bausmės, pavyzdžiui, visų sekėjų praradimas arba pinigų uždirbimo privilegijų sustabdymas.

Institucija teigė, kad per naujausią kampaniją nusitaikė į 13 tūkst. suklastotų karinių paskyrų ir maždaug 25 tūkst. paskyrų, kuriose buvo apsimetinėjama viešosiomis institucijomis, penktadienį pranešė ji. Ji taip pat skyrė bausmes 187 tūkst. paskyrų už apsimetinėjimą naujienų žiniasklaidos verslais ir dar 430 tūkst. paskyrų, kuriose tariamai buvo teikiamos profesionalios konsultacijos ar švietimo paslaugos, neturinčios atitinkamos profesinės kvalifikacijos.

Tai ne pirmas kartas, kai CAC inicijuoja didžiulius valymus socialiniuose tinkluose. Anksčiau šiais metais reguliavimo institucija teigė, kad 2022 metais panaikino 54,3 mln. informacijos įrašų, kuri buvo traktuojama kaip neteisėta ir „bloga informacija“, taip pat 420 mobiliųjų programėlių ir 25 000 nelegalių svetainių.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas