„Acer“ pademonstravo tris naujus „Chromebook“ kompiuterius: tinkamą variantą ras nuo studentų iki verslininkų

Lukas Snarskis

2022-01-05, 07:30 (atnaujinta 2022-12-07, 13:08)

0 komentarų
„Acer“ pademonstravo tris naujus „Chromebook“ kompiuterius: tinkamą variantą ras nuo studentų iki verslininkų

Las Vegase prasideda kasmetinė technologijų paroda CES 2022, o jos metu gamintojai pristato naujausius savo produktus. Savo žodį jau tarė ir „Acer“ kompanijos atstovai, kurie pristatė tris visiškai naujus „Chromebook“ nešiojamus kompiuterius, kurių pagrindinis išskirtinumas - juose naudojama „Chrome OS“ operacinė sistema.

„CES 2022“ parodos metu pademonstruoti kompiuteriai priskiriami vidutinės klasės, o taip pat ir aukščiausios klasės produktams, o juose veiks „Intel“ ir „MediaTek“ sukurti procesoriai. Įdomu ir tai, jog pats galingiausias modelis veiks su „MediaTek Kompanio 1380“ lustu. Kviečiame susipažinti su visomis trimis „Acer“ naujienomis, kurios pasieks ir Europą.

Acer Chromebook Spin 513

Kaip galima suprasti, „Acer Chromebook Spin 513“ pasižymės ekranu, kurį galima vartyti, o šio nešiojamo kompiuterio svoris sieks vos 1,29 kilogramo. Aliuminio korpusu aprūpintas aukščiausios klasės bendrovės „Chromebook“ kompiuteris taip pat gavo ir „MIL-STD 810H“ sertifikatą, kuris puikiai iliustruoja jo patvarumą.

Naujasis „Acer“ produktas aprūpintas 13,5 colių įstrižainės ekranu su 2 256 x 1 504 taškų raiška. Šio nešiojamo kompiuterio veikimu rūpinsis „MediaTek Kompanio 1380“ procesorius. Įdomu ir tai, jog tai yra pirmas kartas, kuomet panaudotas šis taivaniečių sukurtas lustas. Vienas didžiausių šio produkto trūkumų – vos 32 GB vidinė talpykla, kurią rasime baziniame modelyje.

Pranešama, jog naujasis „Acer Chromebook Spin 513“ į Europą atkeliaus balandžio mėnesį, o jo pradinė kaina turėtų siekti 649 eurus.

Acer Chromebook 315

Nešiojamas kompiuteris bus aprūpintas didžiausiu ekranu iš visos trijulės. Naujasis „Chromebook 315“ turės 15,6 colių įstrižainės ekraną su 1 920 x 1 080 taškų raiška. Į verslą orientuotas produktas tikrai nebus toks lengvas, kaip aukščiau minėtas įrenginys, ir jo svoris sieks maždaug 1,6 kilogramo.

„Acer“ šį nešiojamą kompiuterį aprūpino „Intel Jasper Laker“ procesoriais, o pirkėjai galės rinktis iš trijų opcijų. Čia veiks „Intel Jasper Lake“ lustai, o pirkėjai galės rinktis nuo dviejų branduolių „Celeron N4500“ iki keturių branduolių „Pentium Silver N6000“. Įrenginys taip pat turės 8 GB operatyviosios (RAM) bei 64 GB arba 128 GB vidinės atminties. Verta paminėti ir tai, jog kompiuteryje rasime du USB-C lizdus, atminties kortelių jungtį, o taip pat ir „Wi-Fi 6“ standarto palaikymą.

Pranešama, jog šis modelis kainuos nuo 399 eurų, o Europą jis pasiekti turėtų pirmojo šių metų ketvirčio pabaigoje.

Acer Chromebook 314

„Acer“ atstovų teigimu, „Chromebook 314“ modelis skirtas specialiai studentams. Nešiojamas kompiuteris pasižymi 14 colių įstrižainės ekranu, o jo svoris siekia 1,45 kilogramo. Nesunku pastebėti, kad šis modelis turi ir garsiakalbius, kurie įmontuoti klaviatūros kraštuose.

Naujasis „Acer Chromebook 314“ turės tris procesorių pasirinkimus, visai kaip ir aukščiau paminėtas „Chromebook 315“ variantas. Čia veiks „Intel Jasper Lake“ lustai, o pirkėjai galės rinktis nuo dviejų branduolių „Celeron N4500“ iki keturių branduolių „Pentium Silver N6000“. Kompiuteris taip pat turės 8 GB operatyviosios (RAM) bei 64 GB arba 128 GB vidinės atminties.

Skelbiama, jog šio nešiojamo kompiuterio kaina prasidės nuo 369 eurų, o prekyba Europoje prasidės balandžio mėnesį.

0 komentarų

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Populiarios naujienos

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas