„Acer” pristatė itin atsparius kompiuterius: galite laistyti vandeniu ir mesti į paplūdimio smėlį

„Acer” pristatė itin atsparius kompiuterius: galite laistyti vandeniu ir mesti į paplūdimio smėlį

Dažnai nuotolinis darbas vaizduojamas svajingai gulint paplūdimyje prie jūros ant kelių pasidėjus nešiojamąjį kompiuterį. Deja, nors visa tai gražiai atrodo nuotraukoje, realybėje yra vienas „bet”. Retas kompiuteris gali atlaikyti smėlio ir vandens poveikį, net ir susidūrus su nedideliais šių elektronikos gadintojų kiekiais. Visgi „Acer” tam nusprendė padaryti galą, prieš porą dienų pristačiusi „ENDURO Urban T1” planšetinį ir „ENDURO Urban N3” nešiojamąjį kompiuterius.

„ENDURO Urban T1” korpusas pagamintas iš stilingos tekstūruotos medžiagos, kuri nė kiek neprimena statybininkams ar kitiems lauke dirbantiems specialistams skirto įrenginio. Korpuso kampai dar papildomai sustiprinti guminėmis apsaugomis su madingais ryškiais akcentais, kas padės sugerti kritimą. Tai leido prietaisui pelnyti MIL-STD810H ir IP53 atsparumo vandeniui ir dulkėms sertifikatus. Be to, kompiuteris gali veikti aukštoje 49 ir žemoje -10 laipsnių temperatūroje, todėl planšetė bus tinkama naudoti net ir sudėtingiausiomis aplinkos sąlygomis. Tiesa, teks susitaikyti su nemažu 595g svoriu ir 9,8mm korpuso storumu.

Deja, kaip ir galima tikėtis, techninė įrenginio dalis ne tokia įspūdinga. Priekinėje dalyje randame dideliais rėmais apribotą 10 colių įstrižainės FHD raiškos ekraną, pasižyminčiu pakankamu ryškumu, kad būtų galima naudotis lauke. Viduje diegiamas toli gražu ne pats sparčiausias „MediaTek MT8167A” lustas ir jau senstelėjusi „Android 10” operacinė sistema. Vis dėlto gamintojas įsitikinęs, kad to visiškai pakanka nuotoliniam mokymuisi ar darbui, ypač turint galvoje nemažą 6000mAh bateriją.

Kol kas gamintojas neatskleidė „Acer ENDURO Urban T1” kainos, tačiau spėjame, jog ji neturėtų viršyti 300 eurų ribos.

Kalbant apie „ENDURO Urban N3”, čia reikalų turime su šiek tiek kito kalibro prietaisu. Jis, kaip ir planšetė, turi daugybę korpuso apsaugų, tad tikrai be jokių skrupulų galėsite jį neštis į paplūdimį ir su šaltu gėrimu rankoje žiūrėti mėgstamiausius „Netflix” serialus ar dalyvauti nuotolinėje konferencijoje. Žinoma, šis laptopas ne iš lengvųjų - jis sveria net 1,85 kg.

Šio 14 colių įstrižainės kompiuterio viduje didelių staigmenų taip pat nėra. Čia rasime galingus 11-tos kartos „Intel i5” arba „i7” lustus, „Nvidia GeForce MX330” grafikos plokštę, iki 32GB DDR4 RAM bei iki 1TB SSD atminties. Numatoma „Acer ENDURO Urban N3” kaina siekia apie 700-800 eurų.

0 komentarų

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Rašyti komentarą

Prašome gerbti kitus komentatorius. Gerų diskusijų! Apsauga nuo robotų rūpinasi reCAPTCHA ir yra taikoma „Google“ privatumo politika ir naudojimosi sąlygos.

Taip pat skaitykite

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas